Η φωτογραφία που κατέγραψε τον «Πόλεμο των Άστρων». Βραβεύτηκε ως εικόνα της Εβδομάδας και απεικονίζει ένα μείγμα αερίων, σκόνης και ισχυρών λέιζερ

Με την πρώτη ματιά, αυτή η εικόνα φαίνεται φοβερή και εκφοβιστική, με τις τεράστιες ακτίνες φωτός να μοιάζουν με κάποιο φοβερό κοσμικό όπλο. Ευτυχώς, αυτό δεν συμβαίνει! Αυτή η ESO Εικόνα της Εβδομάδας δείχνει κάτι πολύ πιο καλοήθη – ένα μείγμα αερίου, σκόνης και ισχυρών λέιζερ.

Μεταξύ των μεγαλύτερων νεφελωμάτων στον νότιο νυχτερινό ουρανό, το νεφέλωμα Carina είναι ένας τέλειος στόχος προβολής για το πολύ μεγάλο τηλεσκόπιο του ESO (VLT). Σε αυτήν την εικόνα, το νεφέλωμα εμφανίζεται ως ένα εκπληκτικό ροζ σύννεφο στον καθαρό

ουρανό πάνω από το Παρατηρητήριο Paranal του ESO στη Χιλή, το σπίτι του VLT. Το νεφέλωμα Carina είναι ένα απέραντο σύννεφο σκόνης και αερίου – αυτό το αέριο ιονίζεται και φτιάχνεται για να λάμπει από τα αστέρια μέσα στο ίδιο το νεφέλωμα.

Η συγκεκριμένη εικόνα ανακηρύχθηκε από το ESO (European Southern Observatory) ως «Εικόνα της Εβδομάδας», και απεικονίζει ένα μείγμα αερίων, σκόνης και ισχυρών λέιζερ.

Η πρωτοποριακή δυνατότητα προσαρμοστικής οπτικής που είναι εγκατεστημένη σε ένα από τα τηλεσκόπια μονάδας 8,2 μέτρων (UT) του VLT βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία εδώ. Οι πορτοκαλί ακτίνες λέιζερ αποστέλλονται από τα UT στην ατμόσφαιρα όπου διεγείρουν σωματίδια νατρίου, προκαλώντας τα να λάμψουν. Αυτό δημιουργεί τεχνητά «αστέρια» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μέτρηση των επιπτώσεων θολώματος που προκαλούνται από την ατμόσφαιρα της Γης, τα οποία στη συνέχεια διορθώνονται από το τηλεσκόπιο.

Πληροφορίες / πηγή φωτογραφίας: eso.org

Διαβάστε ακόμα: Ο Θανάσης Βέγγος για την καραντίνα. Το χιουμοριστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ για τις δύσκολες ημέρες του lockdown

The post Η φωτογραφία που κατέγραψε τον «Πόλεμο των Άστρων». Βραβεύτηκε ως εικόνα της Εβδομάδας και απεικονίζει ένα μείγμα αερίων, σκόνης και ισχυρών λέιζερ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμο, Άστρων, Βραβεύτηκε, Εβδομάδας,polemo, astron, vraveftike, evdomadas