Έφοδος των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Επιχείρηση εκκένωσης και προσαγωγές. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει φέτος πορεία

Η Αστυνομία μπήκε μέσα στο Πολυτεχνείο και δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν ήδη σε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Έως τώρα έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι χθες οι 50 αντιεξουσιαστές «πρόλαβαν» την Αστυνομία, που σχεδίαζε να «σφραγίσει» το κτίριο για να αποτρέψει τυχόν κατάληψή του, εισήλθαν σε

αυτό και ανήρτησαν πανό που έγραφε: «Δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία».

Άνδρες των ΜΑΤ έξω από το Πολυτεχνείο λόγω παραμονής ατόμων, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Αναβρασμός επικρατεί στα επιτελεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου που θα εορταστεί με διαφορετικό τρόπο εφέτος, λόγω κορονοϊού. Ήδη, έχουν αρχίσει να τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα της Αστυνομίας για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της πορείας.

Η επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο έγινε λίγο πριν από τις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης: Δείτε από ψηλά την παλιά μυστική βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Είναι απομεινάρι του ψυχρού πολέμου και υπάρχει σχέδιο να ανατιναχθεί για να χτιστούν φυλακές

Χρυσοχοϊδης: Δεν θα γίνει φέτος η πορεία – Θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δήλωσή του επανέλαβε πως οι εορτασμοί και η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος λόγω του κορωνοϊού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού.

The post Έφοδος των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Επιχείρηση εκκένωσης και προσαγωγές. Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει φέτος πορεία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα