Γερμανία. Επιμένει η Μέρκελ σε lockdown έως τις 14 Μαρτίου -Έως τις 7 Μαρτίου ζητούν οι πρωθυπουργοί των 16 κρατιδίων. Σήμερα αποφασίζει η γερμανική κυβέρνηση

Παράταση του lockdown έως τις 7 Μαρτίου ζητούν οι πρωθυπουργοί των 16 κρατιδίων στη Γερμανία και ενώ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιμένει έως τις 14 Μαρτίου. Όπως η ίδια έχει δηλώσει  οι παιδικοί σταθμοί, τα δημοτικά σχολεία, τα κομμωτήρια και τα εμπορικά καταστήματα θα έχουν προτεραιότητα όταν θα αποφασισθεί χαλάρωση
του lockdown.

Για το γερμανικό δίκτυο «n-tv», η Γερμανίδα Καγκελάριος ανησυχεί ιδιαίτερα για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού όπως επίσης και για τα αυξημένα κρούσματα της νόσου που καταγράφονται σε ημερήσια βάση. Κεντρικό θέμα της σημερινής τηλεδιάσκεψης αποτελεί εκτός από το άνοιγμα της αγοράς και η λειτουργία των σχολείων, τα οποία παραμένουν κλειστά από τον Δεκέμβριο.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «SPIEGEL», η Γερμανίδα Καγκελάριος τάσσεται κατά της επαναλειτουργίας των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών πριν από τις 14 Μαρτίου. Τα κομμωτήρια, πάντως, είναι πιθανόν να ανοίξουν την 1η Μαρτίου.

Επιπλέον, οι εκλογές στο κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης που είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαρτίου είναι ένα θέμα που επηρεάζει τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στις αποφάσεις τους, όπως αναφέρει η γερμανιή εφημερίδα Bild.

Η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouGov.

Τα δύο τρίτα (το 66%) των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown. Περίπου το ένα τέταρτο (το 26%) είναι αντίθετο με την παράταση. Υπάρχει επίσης μια διαφορά στην αποδοχή της παράτασης του λοκντάουν μεταξύ ανδρών και γυναικών: Οι άνδρες υποστηρίζουν την παράταση σε ποσοστό 69%, ενώ οι γυναίκες σε ποσοστό 64%.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Γερμανία. Επιμένει η Μέρκελ σε lockdown έως τις 14 Μαρτίου -Έως τις 7 Μαρτίου ζητούν οι πρωθυπουργοί των 16 κρατιδίων. Σήμερα αποφασίζει η γερμανική κυβέρνηση appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα