Φωτιά στο Mάτι : Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ηλίας Ψινάκης μετά την απολογία του

Τέσσερις ώρες διήρκησε η απολογία του πρώην δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη στον ανακριτή που χειρίζεται τις έρευνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς. Αμέσως μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι είναι μεταξύ των 20 συνολικά ατόμων (στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής κλπ), εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια καθώς και για σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, ο Ηλίας Ψινάκης υποστήριξε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, καθώς και ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου Μαραθώνα. Εκκένωση, την οποία ο Δήμος θα μπορούσε -όπως είπε- να κάνει ανά πάσα στιγμή, καθώς ήταν καθ’ όλα έτοιμος.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο κ. Ψινάκης ανέφερε: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ότι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Ψινάκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε: «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής». Ακόμη, ο επίσης συνήγορος του Ηλία Ψινάκη, Δημήτρης Κουσιουρής τόνισε: «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή».

Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί από τον ανακριτή που χειρίζεται την δικογραφία, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Μπουρνούς και η Ρένα Δούρου.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας : ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο από τις δραματικές στιγμές όσων κατέφυγαν στην Αργυρή Ακτή για να σωθούν από τη φωτιά. Μητέρες κρατούν τα παιδιά τους αγκαλιά μέσα στο νερό

The post Φωτιά στο Mάτι : Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Ηλίας Ψινάκης μετά την απολογία του appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα