Πτήση πάνω από το «Νησί των Ονείρων» στην Ερέτρια. Ο εγκαταλειμμένος παράδεισος, δυο ώρες από την Αθήνα. Κάποτε ήταν πολυτελές θέρετρο, σήμερα παραδίνεται στο χρόνο (drone)

Το αποκαλούν «Νησί των Ονείρων». Βρίσκεται στην Ερέτρια. Ένας μικρός παράδεισος δυο ώρες από την Αθήνα. Eνωμένο με μία μικρή λωρίδα γης με την Εύβοια. Γνωστό και ως Πεζονήσι.

Από τη δεκαετία του ’60 το νησί είχε αξιοποιηθεί τουριστικά, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες. Περιλαμβάνει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα με δύο κεντρικά κτίρια που στεγάζουν 52 δωμάτια, 46 μπάνγκαλοους, εγκαταστάσεις μίνι γκολφ,

τένις, βόλει και πινγκ πονγκ, πάρκινγκ που χωράει 300 αυτοκίνητα, εστιατόριο και beach bar και όλα αυτά πάνω σε μία παραλία με πεντακάθαρα νερά.

Πολλά προβλήματα προκάλεσε ο κυκλώνας Ιανός και στη Ερέτρια, όπου πολλοί κεντρικοί δρόμοι πλημμύρισαν. Η περιοχή είχε πληγεί από τις φονικές πλημμύρες στις 8 και 9 Αυγούστου 2020 που είχε προκαλέσει τεράστια καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα οι ισχυρές βροχοπτώσεις να κατεβάσουν και φερτά υλικά από τις ορεινές περιοχές. Αερολήψη: HaanityΔιαβάστε επίσης: Σκρόφες. Οι απόκοσμοι καταγάλανοι κολπίσκοι στην Αιτωλοακαρνανία με το «παρεξηγημένο» όνομα (βίντεο drone)

Στην μεταπολίτευση και κατόπιν διαγωνισμού, η έκταση δόθηκε προς αξιοποίηση στην εταιρεία Rest Club AE, η οποία έκανε μεγάλες επενδύσεις.

Γύρω στο 2008 όμως η εταιρεία παρέδωσε το ακίνητο ύστερα από έξωση του Δήμου Ερέτριας. Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι ο μισθωτής έφυγε διότι έγινε απευθείας ανάθεση με ενοίκιο 100.000 ευρώ το εξάμηνο.

Από το 2008 το ακίνητο βρίσκεται στα αζήτητα, ενώ μία πρόταση για αξιοποίηση του νησιού φέρεται να έκανε Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας. Δεν προχώρησς όμως λόγω γραφειοκρατίας. Τελικά ύστερα από ρήξη του δήμου και της ΕΤΑΔ, το 2012 απαγορεύτηκε να προχωρήσουν σε διαδικασίες αξιοποίησης χωρίς την άδεια της. Αερολήψη: Haanity

Σήμερα η έκταση έχει ερημώσει και οι εγκαταστάσεις εδώ και καιρό έχουν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου. Ο Δήμος δεν έχει καταφέρει να περιφρουρήσει το χώρο, και τα κτίρια ρημάζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Εθνος της Κυριακής, τον τελευταίο ένα χρόνο, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δήμου και της ΕΤΑΔ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ώστε να δοθεί ξανά για αξιοποίηση. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους επόμενους μήνες, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός ώστε ο μελλοντικός επενδυτής να προχωρήσει στο σχέδιο μετατροπής του χώρου σε σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Παρακολουθήστε την πτήση drone του συνεργάτη μας Haanity, από το προσωπικό του κανάλι στο YouTube, πάνω από το «Νησί των Ονείρων»:

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»:Τρύγος. Το μυστικό της συγκομιδής που επηρεάζει την οξύτητα και τον αλκοολικό βαθμό. Δείτε από ψηλά τα αμπέλια της Χίου που παράγουν τον Αριούσιο Οίνο (drone)

The post Πτήση πάνω από το «Νησί των Ονείρων» στην Ερέτρια. Ο εγκαταλειμμένος παράδεισος, δυο ώρες από την Αθήνα. Κάποτε ήταν πολυτελές θέρετρο, σήμερα παραδίνεται στο χρόνο (drone) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πτήση, Νησί, Ονείρων, Ερέτρια, Αθήνα, Κάποτε,ptisi, nisi, oneiron, eretria, athina, kapote