«Είσαι χαζός – Είσαι κλόουν». Επεισοδιακό το πρώτο debate Τραμπ και Μπάιντεν. Τι έδειξαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις

Το χειρότερο ντιμπέιτ στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ, κατά γενική ομολογία, έλαβε χώρα στο Κλίβελαντ του Οχάιο, τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος).

«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι ψεύτης», «δεν υπάρχει ίχνος ευφυΐας πάνω σου»: Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ αντάλλαξαν σκληρά λόγια στο πρώτο τους τηλεοπτικό ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Ενα ντιμπέιτ στο οποίο τηρήθηκαν οι κανόνες της κοινωνικής απόστασης. Οι δύο υποψήφιοι

δεν αντάλλαξαν χειραψία, ενώ οι σύζυγοί τους, στο ακροατήριο, φορούσαν μάσκες και το κοινό αποτελούνταν από μόλις μερικές δεκάδες θεατές.

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, ενώ ξέσπασε όταν ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε να τον διακόπτει, πράγμα που ο μεγιστάνας συνηθίζει να κάνει στις δημόσιες εμφανίσεις του, παρά τις επανειλημμένες παροτρύνσεις του συντονιστή να αφήσει τον αντίπαλό του να εκφραστεί: «Θα σκάσεις, επιτέλους;» ζήτησε απελπισμένος ο Μπάιντεν από τον Τραμπ σε κάποιο σημείο της συζήτησης. ”Αυτή δεν είναι καθόλου προεδρική συμπεριφορά!”

Το σκηνικό επαναλήφθηκε αρκετές φορές, με τον Μπάιντεν να αποκαλεί κάποια στιγμή «κλόουν» τον Τραμπ.

«Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος που είχαν ποτέ οι ΗΠΑ» του είπε.

«Στους 47 μήνες της θητείας μου, έχω κάνει περισσότερα απ′ όσα έκανες εσύ σε 47 χρόνια» απάντησε ο Τραμπ.

«Είναι το κανίς του Πούτιν» είπε ο Μπάιντεν. «Αρνείται να πει το παραμικρό για τα πριμ που δίνονταν προκειμένου να σκοτώνονται αμερικανοί στρατιώτες…»

Διαβάστε επίσης: Ο νομικός που διατύπωσε πρώτος τον όρο «γενοκτονία», μετά το Β΄ΠΠ. Μελέτησε τις πρακτικές των ναζί και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εξόντωση των Ελλήνων από τους Τούρκους …Ψέματα, υστερία, κινδυνολογία

Γενικότερα, όσοι προέβλεπαν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα στεκόταν στο ύψος του πρώτου ντιμπέιτ, απέναντι στον Τζο Μπάιντεν, τη νύχτα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) δεν διαψεύστηκαν. Το μόνο που δεν έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στα 90 λεπτά της τηλεμαχίας, ήταν να παρουσιάσει στον Αμερικανικό λαό το πρόγραμμά του για την δεύτερη θητεία του.

Ολα τα άλλα τα έκανε: Είπε ψέμματα, προέβλεψε ότι το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι σχεδόν έτοιμο, τη στιγμή που οι δικοί  του αξιωματούχοι Υγείας υποστηρίζουν το αντίθετο, ισχυρίστηκε ότι η πολιτική του για τα καύσιμα δεν συμβάλει στην αύξηση της μόλυνσης και αρνήθηκε να καταδικάσει την λευκή ανωτερότητα.

Φώναξε τα όσα έχει γράψει στο Twitter εναντίον του Μπάιντεν, τον διέκοψε κατ΄επανάληψη, επανέλαβε σε υστερικούς τόνους τις επιθέσεις του εναντίον του αντιπάλου του και του γιού του, τον κατηγόρησε για ”συμμαχία” με την Antifa και τους σοσιαλιστές και, φυσικά, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι οι επιφυλάξεις των κορυφαίων επιστημόνων της χώρας για το εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού, ήταν λάθος.

«Απάτες που δεν έχετε ξαναδεί»

Επίσης, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να κινδυνολογήσει για το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, εξαιτίας των επιστολικών ψήφων.

Προέβλεψε νοθεία και εκλογικές «απάτες που δεν έχετε ξαναδεί», υποστηρίζοντας για πολλοστή φορά ότι οι επιστολικές ψήφοι ενδέχεται να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα, χωρίς όμως να έχει τα επιχειρήματα για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.

«Μπορεί να μην ξέρουμε» το αποτέλεσμα προτού «περάσουν μήνες» είπε ο Τραμπ και παρότι ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα  ακόμη και στην περίπτωση που ηττηθεί, ο αντίπαλός του απέφυγε να κάνει το ίδιο.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του ντεμπέιτ, ο Τραμπ δεν σταμάτησε να γκρινιάζει για τα αμερικανικά ΜΜΕ, τον συντονιστή της βραδιάς, Κρις Γουάλας και, βέβαια, τον Τζο Μπάιντεν.

Ακόμα και στο τέλος του ντιμπέιτ, αφού ο Μπάιντεν έκανε έκκληση στους Αμερικανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν, τονίζοντας ότι μόνον εκείνοι είναι σε θέση να αποφασίσουν τον νικητή των εκλογών, ο Τραμπ γκρίνιαξε για την κυβέρνηση Ομπάμα και τις δήθεν επιθέσεις της εναντίον της καμπάνιας του στις εκλογές του 2016, λέγοντας ότι θα ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ”να κοιτάξει” τις ψήφους εκείνων των εκλογών.

Απερισκεψία και ανικανότητα

Μόλις πέντε βδομάδες πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ χρειαζόταν να επικεντρώσει το ντιμπέιτ στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου του και όχι στις δικές του επιδόσεις στον Λευκό Οίκο.

Αντ′ αυτού, παρουσίασε σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια όλα όσα ακόμα και οι ίδιοι οι υποστηρικτές του δηλώνουν ότι δεν αντέχουν στον Πρόεδρό τους: την απερισκεψία του και την πλήρη αδυναμία του σε ότι αφορά την επίλυση προβλημάτων, όπως η κρίση του κορονοϊού και η άμεσες επιπτώσεις της στην ζωή των Αμερικανών.

Ο Τζο Μπάιντεν, από την άλλη πλευρά, εκμεταλλεύτηκε πολλές ευκαιρίες για να μιλήσει απ′ ευθείας στον Αμερικανικό λαό, κοιτάζοντας κατ΄ευθείαν την κάμερα και, κατ′ επέκταση, τους τηλεθεατές. Απευθύνθηκε δε σε αυτούς με απόλυτη αμεσότητα, με δηλώσεις όπως ”Δεν τον εμπιστεύομαι καθόλου, ούτε κι εσείς, το ξέρω ότι δεν τον εμπιστεύεστε” και τους κάλεσε να πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι Pink Floyd, παράταξαν 700 νοσοκομειακά κρεβάτια σε μια παραλία. Οι κρυφοί συμβολισμοί πίσω από το θρυλικό εξώφυλλο του δίσκου «A Momentary Lapse of Reason» …Τζο Μπάιντεν: Νικητής στο πρώτο debate με τον Τραμπ λένε οι δημοσκοπήσεις

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν ο νικητής του πρώτου debate για τις εκλογές στις ΗΠΑ με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν λίγη ώρα μετά τη λήξη της πρώτης «μονομαχίας». Στην πρώτη δημοσκόπηση του CNN έξι στους δέκα χαρακτήρισαν νικητή τον υποψήφιο των Δημοκρατικών ενώ μόλις το 28% είδε νικητή τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε συνεντεύξεις που έγιναν στους ίδιους ψηφοφόρους πριν το ντιμπέιτ, το 56% έλεγε ότι ο Μπάιντεν θα ήταν ο νικητής και το 43% θεωρούσε νικητή τον Τραμπ. Νικητής, αν και με μικρότερη διαφορά, αναδείχθηκε ο Μπάιντεν και στην δημοσκόπηση του CBS. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συγκέντρωσε 48% έναντι 41% του Τραμπ.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είχε και άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα καθώς όπως προέκυψε το 38% απέκτησε καλύτερη εικόνα για τον Μπάιντεν έναντι του 32% που απέκτησε χειρότερη άποψη για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Αντίθετα για τον Τραμπ μόνο το 24% άλλαξε προς το καλύτερο την άποψή του για τον πρόεδρο των ΗΠΑ με το 42% να απαντά ότι πλέον έχει χειρότερη εικόνα για τον Ρεπουμπλικανό πολιτικό.

Οι περισσότεροι τηλεθεατές «ενοχλήθηκαν» από το χαοτικό ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία

Δημοσκόπηση – στιγμιότυπο που διενεργήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS κατέδειξε ότι οι περισσότεροι από τους τηλεθεατές αισθάνθηκαν ενοχλημένοι από τον εξαιρετικά τεταμένο και εξαιρετικά «αρνητικό» τόνο του πρώτου ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, με μόλις το 17% των ερωτηθέντων να λέει πως αποκόμισε θετική αίσθηση από τη συζήτηση.

Το 69% των ερωτηθέντων είπε ότι αισθάνθηκε «ενοχλημένο» από τον τόνο της τηλεμαχίας, και μόλις το 17% είπε πως αισθάνθηκε καλύτερα «πληροφορημένο» αφού παρακολούθησε την εκπομπή αυτή. Περίπου το 20% είπε πως αισθάνθηκε απαισιοδοξία.

The post «Είσαι χαζός – Είσαι κλόουν». Επεισοδιακό το πρώτο debate Τραμπ και Μπάιντεν. Τι έδειξαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα