Ένταση στον Έβρο. Συνεχείς προσπάθειες να πέσει ο φράκτης και ρίψη χημικών. Τουρκικό θωρακισμένο όχημα συμμετείχε στην προσπάθεια παραβίασης

Συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στα ελληνοτουρκικά σύνορα η Τουρκία, καθώς το βράδυ της Παρασκευής τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης επιχείρησε να γκρεμίσει μέρος του φράχτη στον Έβρο.

Συγκεκριμένα το βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Το περιστατικό καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και πρόκειται για ένα από τα οχήματα

τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Αύγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%!

Διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Προσπαθούν να ρίξουν τον φράχτη με μεταλλικό γάντζο και σχοινί

Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, προβλήθηκε μία εικόνα που έδειχνε μετανάστες να επιχειρούν να ρίξουν τον φράχτη στα σύνορα του Έβρου.

Στη φωτογραφία διακρίνονται άτομα να τραβούν ένα σκοινί στην άκρη του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ που επιβεβαίωσαν αστυνομικές πηγές, βρίσκεται ένας μεταλλικός γάντζος μεγέθους 50 – 60 εκατοστών, και βάρους περίπου 6 κιλών. Στον γάντζο είναι δεμένο ένα σχοινί περίπου 20 μέτρων.

Έχουν ληφθεί μέτρα ακόμα κι αν πέσει ο φράκτης στον Έβρο

«Έχουν ληφθεί μέτρα ακόμα κι αν πέσει ο φράκτης στον Έβρο», δήλωσε ο Δήμαρχος Διδυμότειχου, Ρωμύλος Χατζηγιαννόπουλος, στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.
«Αυτό που γίνεται στο φράκτη, μετά και την επιχείρηση τουρκικού τεθωρακισμένου χθες, να γκρεμίσει τμήμα του, γίνεται για τις τηλεοράσεις», τόνισε.

Οι κινήσεις των τουρκικών αρχών, προβληματίζουν πλέον την Ελλάδα.
Δεν περιορίζονται στο να οπλίζουν τα χέρια των μεταναστών ή στο να τους προτρέπουν να φθείρουν τον φράχτη. Συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά σε εχθρικές ενέργειες έναντι των ελληνικών αρχών ασφαλείας.

«Βροχή» τα χημικά

Άλλη μια νύχτα έντασης στον Έβρο, καθώς τα επεισόδια συνεχίζονται για ενδέκατη ημέρα. Διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατά μήκος των συνόρων, προκάλεσαν την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και ήταν σημάδι ότι η νύχτα θα είναι μακριά.
Η τεταμένη κατάσταση συνεχίστηκε και σήμερα νωρίς το πρωί.
Οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας είναι συνεχείς.
Οι Τουρκικές Αρχές, έριξαν χημικά στο τελωνείων Καστανέων.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, προκαλώντας φθορές στον φράκτη. Παρόλα αυτά, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο απέτρεψαν κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Δώδεκα συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στον Έβρο

Δώδεκα συλλήψεις έγιναν από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή του Έβρου. Οι συλληφθέντες είναι πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ένα άτομο από τη Σενεγάλη, ένα άτομο από την Γκάμπια, ένας υπήκοος Μαλί, ένα πρόσωπο από τη Νιγηρία, ένα προερχόμενο από το Ιράκ κι ένα άτομο από την Τουρκία

Οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.401 περιπτώσεις.

«Είναι μακριά νυχτωμένοι»

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολιάζοντας την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.
«Απαντάμε με αποφασιστικότητα στον Ερντογάν» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Η Ελλάδα είναι χωρά της ΕΕ. Τα σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Τα φυλάμε με τον καλύτερο τρόπο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να περάσει κανείς από τον Έβρο. Είμαστε φιλόξενος λαός αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού για το κλείσιμο των συνόρων ήταν επιβεβλημένη» τόνισε.
«Ο Μητσοτάκης με την σημαντική απόφαση του να κλείσει τα σύνορα σε όσους επιδίωξαν παράνομα να μπουν στην Ελλάδα εξέφρασε όλους τους Έλληνες. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, ψύχραιμοι και αποφασιστικοί και οι εκπρόσωποι της Τουρκίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να περάσει κανένας παράνομα τα ελληνικά σύνορα»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού εσωτερικών Σοϊλού ανέφερε πως «αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε στις δικές τους προκλήσεις. Είμαστε σε ετοιμότητα και δίνουμε μάχη παντού».
«Κανένα κράτος δεν θα δεχόταν μαζική εισβολή μεταναστών» σημείωσε και τόνισε: «αν νομίζανε ότι επειδή ήταν Καθαρά Δευτέρα θα πιάσανε στον ύπνο την Ελλάδα είναι μακριά νυχτωμένοι».
«Δεν θα κουραστούμε να φυλάμε τα σύνορα μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

The post Ένταση στον Έβρο. Συνεχείς προσπάθειες να πέσει ο φράκτης και ρίψη χημικών. Τουρκικό θωρακισμένο όχημα συμμετείχε στην προσπάθεια παραβίασης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα