Ένοχος ο σεΐχης του Ντουμπάι για την απαγωγή και τον βασανισμό των παιδιών του. Εκφόβιζε τη γυναίκα του, που δραπέτευσε στη Γερμανία για να σωθεί

Ο σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ράσιντ αλ Μακτούμ, κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή και τον βασανισμό των δύο θυγατέρων του, οι οποίες έχουν εξαφανιστεί, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου. Δικαίωση για την 45χρονη σύζυγό του, που δραπέτευσε το 2019.Ο σεΐχης του Ντουμπάι, που θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους άνδρες του πλανήτη, αλλά και προσωπικός φίλος της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, φαίνεται πως διέταξε την απαγωγή
της 19χρονης πριγκίπισσας Σάμσα από το Κέιμπριτζ ενώ έκανε τζόκινγκ το 2000, ενώ το 2018 δικοί του κομάντος άρπαξαν την 34χρονη κόρη του, πριγκίπισσα Λατίφα, από ένα γιοτ με το οποίο προσπαθούσε να αποδράσει.

Με ανακοίνωσή του ο σεΐχης του Ντουμπάι διαψεύδει την σύζυγό του και δηλώνει πως η απόφαση του δικαστηρίου στηρίζεται μόνο στα στοιχεία της μιας πλευράς.
Η απόφαση του Δικαστηρίου, δικαίωσε τη σύζυγο του σεΐχη, πριγκίπισσα Χάγια, η οποία τον εγκατέλειψε το 2019 και ζήτησε άσυλο στη Γερμανία. Ασφαλής, πλέον, υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου και ζήτησε την προστασία των δύο της παιδιών, με τα οποία εγκαταστάθηκε σε μυστική τοποθεσία στο Λονδίνο.
Δεν είχαν όμως την ίδια τύχη, οι κόρες του σεΐχη. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας, οι δύο κοπέλες είναι κρατούμενες στο παλάτι του πατέρας και βασανίζονται.

Ο σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ράσιντ αλ Μακτούμ, κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή και τον βασανισμό των δύο θυγατέρων του, οι οποίες έχουν εξαφανιστεί/ Wikimedia Commons

Ο σεΐχης προσπάθησε με κάθε μέσο να υπονομεύσει την υπερασπιστική γραμμή της έκτης συζύγου του, Χάγια, στο δικαστήριο.
Λέγεται μάλιστα ότι προσέλαβε μια ομάδα ικανότατων δικηγόρων για να σπιλώσουν την εικόνα της πριγκίπισσας – χωρίς επιτυχία όπως αποδείχτηκε.
Μάλιστα, ο 70χρονος σεΐχης φαίνεται πως ξόδεψε μια μικρή περιουσία για να μην γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου.

Η πριγκίπισσα Χάγια, ζήτησε διαζύγιο από τον σεΐχη του Ντουμπάι/ Wikimedia Commons Το χρονικό της διαμάχης του Σεΐχη με την 6η σύζυγό του, πριγκίπισσα Χάγια

Ο 70χρνος, πλέον μονάρχης παντρεύτηκε το 2004 για έκτη φορά, την πριγκίπισσα Χάγια.
Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, η Χάγια εγκατέλειψε τον άντρα της για σοβαρούς λόγους.
Σύμφωνα, πάντα με το δημοσίευμα της  Daily Mail, η Χάγια εγκατέλειψε τον σύζυγό της παίρνοντας μαζί της τα δύο της παιδιά ,τον 7χρονο γιο της Zayed και την 11χρονη κόρη της Al Jalila, καθώς επίσης και 35 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Γερμανία.

Φήμες λένε πως ένας γερμανός διπλωμάτης τη βοήθησε να δραπετεύσει από το Ντουμπάι, ενώ πληροφορίες υποστήριζαν πως οι γερμανικές Αρχές απέρριψαν πιέσεις του Σεΐχη να την οδηγήσουν με τη βία πίσω στη χώρα της.
Η έκτη σύζυγος του σεΐχη επέμενε πως ο σύζυγός της προσπαθούσε να παντρέψει την ανήλικη κόρη τους με τον 34χρονο πρίγκιπα – διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος έχει, ήδη, έναν γάμο στο ενεργητικό του και είχε εμπλακεί στην δολοφονία του Σαουδάραβα αντικαθεστωτικού δημοσιογράφουΤζαμάλ Κασόγκι. Το δικαστήριο δεν μπόρεσε να αποδείξει αν ο ισχυρισμός της πριγκίπισσας Χάγια για «αναγκαστικό γάμο ενός εκ των δύο παιδιών της» ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Επίσης, στη δίκη αναφέρθηκε ότι διατηρούσε δεσμό με τον σωματοφύλακά της, Ράσελ Φλάουερς.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, ήταν μαζί περίπου δύο χρόνια και ο σεΐχης είχε υποψιαστεί την παράνομη σχέση τους.

O πάμπλουτος Σεΐχης κατά την επίσκεψή του στην Αργεντινή/Wikimedia Commons

Ο Μοχάμεντ μπιν Ράσιντ αλ Μακτούμ γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1949, και είναι αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς και κυβερνήτης του Εμιράτου του Ντουμπάι.
Το 2010 ξεκίνησε να υλοποιεί το όραμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων 2021, με στόχο να τα κάνει το 2021 μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο.
Το 2008 η περιουσία του υπολογιζόταν σε 18 δις δολάρια ΗΠΑ. Αυτό τον κατέστησε το πέμπτο πλουσιότερο βασιλικό πρόσωπο στον κόσμο.

Με πληροφορίες από: Daily Mail

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: Wikimedia Commons

The post Ένοχος ο σεΐχης του Ντουμπάι για την απαγωγή και τον βασανισμό των παιδιών του. Εκφόβιζε τη γυναίκα του, που δραπέτευσε στη Γερμανία για να σωθεί appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα