«Ενεργειακός εξορκισμός», «καθαρισμός του Δράκουλα» και άλλες εναλλακτικές ιατρικές πρακτικές που προτείνει η Γκουίνεθ Πάλτροου σε εκπομπή της στο Netflix. Οργισμένη αντίδραση του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας

Η παραπληροφόρηση στη νέα εκπομπή της Γκουίνεθ Πάλτροου στο Netflix θέτει σε σημαντικό κίνδυνο την δημόσια υγεία, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος της Αγγλίας, Σάιμον Στίβενς.

Το «Goop Lab» έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 24 Ιανουαρίου και γυρίζεται στην πραγματική έδρα της εταιρείας της ηθοποιού, Goop. Η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια και πραγματεύεται τις εναλλακτικές θεραπείες και την αποτελεσματικότητα αυτών στην αντιμετώπιση σοβαρών σωματικών και ψυχικών ασθενειών. Η Πάλτροου επιστρατεύει τη βοήθεια γιατρών, ερευνητών και εναλλακτικών θεραπευτών για να διερευνήσει διάφορες πρακτικές, από «ενεργειακούς εξορκισμούς», μέχρι τη χρήση ψυχεδελικών φαρμάκων για τη θεραπεία ψυχικών διαταραχών.

Παρόλο που το Netflix ξεκαθαρίζει ότι η σειρά «είναι σχεδιασμένη ώστε να διασκεδάζει, όχι να παρέχει ιατρικές συμβουλές», οι κατηγορίες που τη θέλουν να παραπληροφορεί και να εξαπατά τους θεατές εντείνονται όλο και περισσότερο.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια ακαδημαϊκής εκδήλωσης στην Οξφόρδη, ο Σάιμον Στίβενς έκανε λόγο για «αμφίβολα προϊόντα ευεξίας και αναξιόπιστες διαδικασίες».

«Η  Γκουίνεθ Πάλτροου και η ομάδα της ερευνούν πρακτικές όπως ο «καθαρισμός προσώπου του Δράκουλα» που γίνεται με την επάλειψη του αίματος της ίδιας της γυναίκας στο πρόσωπο. Ταυτόχρονα στηρίζουν γυμναστή ο οποίος ισχυρίζεται ότι μπορεί να θεραπεύσει τόσο τα σοβαρά ψυχολογικά τραύματα απλά κουνώντας τα χέρια του πάνω από το σώμα του πελάτη. Στη σειρά διερευνώνται πρακτικές όπως ο ενεργειακός εξορκισμός και η χρήση ψυχεδελικών ουσιών για τη θεραπεία ψυχικών διαταραχών», είπε ο επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας Αγγλίας, ενώ κατηγόρησε την Πάλτροου ότι προωθεί προϊόντα που ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία.

«Τα fake news παλιότερα διαδίδονταν από στόμα σε στόμα. Όλοι ξέρουμε τώρα ότι τα ψέματα και η παραπληροφόρηση μπορούν να κάνουν τον γύρο του κόσμου με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν και ο όρος fake news κάνει τους περισσότερους να σκέφτονται την πολιτική, η λογική ανησυχία των ανθρώπων για την υγεία τους, και ιδιαίτερα για την υγεία των αγαπημένων τους, κάνει αυτό το έδαφος ιδιαίτερα πρόσφορο για τσαρλατάνους, κομπογιαννίτες και τρελούς», συμπλήρωσε.

Προς υπεράσπισή της, η εκπρόσωπος της εταιρείας Goop δήλωσε ότι «είναι προφανές ότι προσπαθούμε να καλύψουμε θέματα που μπορεί να μην υποστηρίζονται από την επιστήμη ή να βρίσκονται στα πρώτα στάδια της έρευνας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη χρονιά, η εταιρεία της Πάλτροου κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 131.000 ευρώ, μετά από καταγγελία της υπηρεσίας προστασίας καταναλωτών της Καλιφόρνια, εξαιτίας των αντιεπιστημονικών ισχυρισμών της Goop για τα «κολπικά αυγά» που είχε βγάλει στην αγορά. Τα αυγά αυτά, που ήταν φτιαγμένα από νεφρίτη και ροζ χαλαζία, τοποθετούνταν στο εσωτερικό του γυναικείου κόλπου και, σύμφωνα με τα όσα διαφήμιζε η εταιρεία, μπορούσαν να εξισορροπήσουν τις ορμόνες και να ρυθμίσουν την έμμηνο ρύση.

The post «Ενεργειακός εξορκισμός», «καθαρισμός του Δράκουλα» και άλλες εναλλακτικές ιατρικές πρακτικές που προτείνει η Γκουίνεθ Πάλτροου σε εκπομπή της στο Netflix. Οργισμένη αντίδραση του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενεργειακός, Δράκουλα, Γκουίνεθ Πάλτροου, Netflix, Οργισμένη,energeiakos, drakoula, gkouineth paltroou, Netflix, orgismeni