Δολοφονία Γραικού: «Ελάτε να σας δείξω που είναι θαμμένος ο Γραικός». Πότε «έσπασε» ο δολοφόνος του επιχειρηματία. Τι είπε για τις συνθήκες θανάτου του 59χρονου

Εντύπωση απο την πρώτη στιγμή προκάλεσε η ψυχραιμία με την οποία μιλούσε στις κάμερες, ο δολοφόνος του 59χρονου επιχειρηματία, Δημήτρη Γραικού.Αναγκάστηκε να ομολογήσει όταν εντοπίστηκε το θαμμένο όχημα. Τότε φέρεται να είπε ««ελάτε να σας δείξω πού είναι θαμμένος ο Γραικός».

Ο 46χρονος έμπορος ο οποίος πήρε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη, για να ετοιμάσει την απολογία του, οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι η ανθρωποκτονία δεν ήταν εκ προθέσεως αλλά εξ’αμελείας. Μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης Μπάμπης Αποστολίδης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ο βασικός

του ισχυρισμός είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά για θάνατο που προήλθε μετά από συμπλοκή μεταξύ των δύο, από πτώση στο έδαφος, δηλαδή για ανθρωποκτονία εξ`αμελείας».

Πώς τον σκότωσε ο έμπορος κρεάτων

Εκείνο το απόγευμα του Νοεμβρίου, όταν ο Δημήτρης Γραικός πήγαινε στο σφαγείο, χωρίς να το γνωρίζει, είχε ραντεβού θανάτου με τον δολοφόνο του.

Αφού πληρώθηκε από τον έμπορο κρεάτων στη συνέχεια έφυγε αλλά έδωσε εκ νέου ραντεβού σε στάβλο με τον δολοφόνο του.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρώτα έφτασε στο στάβλο το θύμα και όταν ο δράστης έφθασε εκεί λογομάχησαν για οικονομικές διαφορές. Το θύμα πίστευε ότι η αξία των ζώων που είχε πουλήσει ήταν μεγαλύτερη από όσα χρήματα είχε εισπράξει.

Σύμφωνα με την κατάθεση του εμπόρου κρεάτων, πάνω στον καβγά, ο Γραικός έχασε τις αισθήσεις του έπεσε και χτύπησε θανάσιμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία για την δολοφονία δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο ενώ για να καλύψει τα ίχνη του ο δράστης χρησιμοποίησε σκαπτικό μηχάνημα με το οποίο άνοιξε το λάκκο βάθους έξι μέτρων όπου έθαψε κάτω από χώμα και κοπριά το αγροτικό 4×4 του Γραικού.

Ειδική ομάδα του ΑΠΘ βοήθησε στην αποκάλυψη της έρευνας

Καθοριστική αποδείχτηκε η συνεργασία της αστυνομίας με την ομάδα του καθηγητή Γεωφυσικής και διευθυντή του Εργαστηρίου Εφηρμοσμένης Γεωφυσικης του ΑΠΘ, Γρηγόρη Τσόκα, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είναι αυτός που πραγματοποίησε και το «σκανάρισμα» στο υπέδαφος του λόφου Καστά στον τύμβο της Αμφίπολης.

Οι επιστήμονες στου οποίους περιλαμβάνονταν ο επίσης καθηγητής Δημήτρης Φάταλας και τρεις διδάκτορες οι Αλέξανδρος Σταμπολίδης, Νεκταρία Διαμαντή και Ηλίας Φήκας υπέδειξαν μετά την έρευνά τους δύο σημεία ως πιθανά για την ταφή του αυτοκινήτου.

Στο πρώτο βρέθηκαν μόνο παλιοσίδερα ενώ στη συνέχεια η «ανασκαφή» έφερε στο φως το αυτοκίνητο του 59χρονου και το πτώμα του.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 και κατέληξε στην ημέρα όπου εντοπίστηκε το σημείο όπου ήταν θαμμένο το όχημα του 59χρονου επιχειρηματία.

The post Δολοφονία Γραικού: «Ελάτε να σας δείξω που είναι θαμμένος ο Γραικός». Πότε «έσπασε» ο δολοφόνος του επιχειρηματία. Τι είπε για τις συνθήκες θανάτου του 59χρονου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα