Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον ειδικό απεσταλμένο του στις ΗΠΑ και άλλους 4 συνεργάτες του, ύστερα από την αποτυχημένη Διάσκεψη Κορυφής με τον Τραμπ; Τι αναφέρουν νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης

Η Βόρεια Κορέα εκτέλεσε τον Κιμ Χιοκ Τσολ, τον ειδικό απεσταλμένο του στις ΗΠΑ, και τέσσερις άλλους διαπραγματευτές που συμμετείχαν στην αποτυχημένη Διάσκεψη Κορυφής του Φεβρουαρίου μεταξύ Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ στο Ανόι,όπως ανέφεραν οι Financial Times.

Ένας έκτος υπάλληλος, ο Κιμ Γιονγκ

Τσολ, ο ομόλογΟς του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Ανόι, καταδικάστηκε σε καταναγκαστική εργασία και ιδεολογική εκπαίδευση, ανέφερε η εφημερίδα Chosun Ilbo.

Η Chosun, η πιο γνωστή ημερήσια εφημερίδα της Νότιας Κορέας, επικαλέστηκε ανώνυμη πηγή της Βόρειας Κορέας βάσει της οποίας ο Κιμ Χιοκ Τσολ ανακρίθηκε και εκτελέστηκε στο αεροδρόμιο Mirim τον Μάρτιο μαζί με τους τέσσερις υπαλλήλους του υπουργείου εξωτερικών.

Πιστεύεται ότι οι εκτελέσεις έγιναν για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού από την αποτυχημένη διάσκεψη του Ανόι, κατά την οποία ο Τραμπ απέρριψε την προσφορά του Κιμ να διακόψει το πυρηνικό συγκρότημα Yongbyon σε αντάλλαγμα για την επιβολή κυρώσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε μια ολοκληρωμένη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της διάλυσης των άλλων κρυφών πυρηνικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας.

Οι πυρηνικές συνομιλίες έχουν σταματήσει και ο Κιμ έχει θέσει μια τελική προθεσμία για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο.

«Ο Κιμ θεωρεί πως ταπεινώθηκε διεθνώς και επέστρεψε στο σπίτι χωρίς… οικονομικά δώρα», δήλωσε ο Lee Seong-hyon, ερευνητής στο Ινστιτούτο Sejong «Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη γι ‘αυτό. Οι εκτελέσεις αυτού του είδους φαίνονται πολύ φυσιολογική κατάσταση κάτω από τη δικτατορία του Κιμ.»

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ καταδικάστηκε σε σκληρή εργασία στην επαρχία Jagang μετά την απόλυση του, ανέφερε η εφημερίδα. Ο Σιν Χιε Γιονγκ, ο διερμηνέας του Κιμ στη συνάντηση στο Ανόι, έχει επίσης κρατηθεί σε στρατόπεδο για πολιτικούς κρατούμενους για υπονόμευση της εξουσίας του, κάνοντας ένα κρίσιμο λάθος στην ερμηνεία, πρόσθεσε η Chosun.

Η Κιμ Γιονγκ Γιο, αδελφή του Κιμ, η οποία συχνά συνόδευε τον αδελφό της σε μεγάλες εκδηλώσεις, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τη συνάντηση του Ανόι.

Η Βόρεια Κορέα παραμένει η πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, καθιστώντας δύσκολο στους διεθνείς οργανισμούς να μάθουν τη λειτουργία της προσεκτικά φυλασσόμενης κοινωνίας.

Η Σεούλ, η υπηρεσία κατασκοπείας της χώρας και το υπουργείο ενοποίησης που είναι υπεύθυνο για τη συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα δεν διέψευσαν το ρεπορτάζ της Chosun και δήλωσαν ότι θα ερευνήσουν τους ισχυρισμούς.

Οι καταγγελίες για τις εκτελέσεις έρχονται μόλις λίγες μέρες αφού κορυφαίος αξιωματούχος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησε ότι η επιθυμία για βορειοκορεάτικη αποπυρηνικοποίηση θα μπορούσε να επισκιάσει τη σφοδρή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Η Βόρεια Κορέα έχει φυλακίσει ανθρώπους που θεωρεί ότι είναι εναντίον του καθεστώτος εδώ και δεκαετίες. Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, εκτιμά ότι υπάρχουν περισσότερα από 20 στρατόπεδα εργασίας για ιδεολογική επανεκπαίδευση στη χώρα, εκτός από έξι καταυλισμούς για πολιτικούς κρατούμενους.

Reader

The post Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον ειδικό απεσταλμένο του στις ΗΠΑ και άλλους 4 συνεργάτες του, ύστερα από την αποτυχημένη Διάσκεψη Κορυφής με τον Τραμπ; Τι αναφέρουν νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα