Συνελήφθη στην Κυψέλη Ιρακινός τζιχαντιστής που κατηγορείται ότι βασάνισε παιδί 5 ετών και το άφησε να πεθάνει από τη δίψα. Εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη 27χρονος Ιρακινός στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές Αρχές καθώς κατηγορείται για τρομοκρατία. Ο 27χρονος δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες στην Ελλάδα. Ο εντοπισμός του έγινε από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αθήνα οι οποίοι εντόπισαν το κινητό
του τηλέφωνο, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν από τις γερμανικές Αρχές καθώς επίσης και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η σύλληψη του έγινε πριν από 15 μέρες και έκτοτε κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, περιμένοντας την έκδοσή του στη Γερμανία. Ο Ιρακινός είναι υπόδικος στη Γερμανία για εγκλήματα πολέμου. Στα δικαστήρια της Γερμανίας έχει οδηγηθεί και η σύζυγός του καθώς κατηγορείται πως από κοινού με τον 27χρονο είχαν «αγοράσει» ένα 5χρονο κοριτσάκι Γεζίντι από τη μητέρα του στη Μοσούλη το 2015 και το άφησαν να πεθάνει από τη δίψα.

Η δράση της συζύγου

Η κατηγορούμενη, 27 ετών σήμερα, η οποία αντιμετωπίζει ακόμη και ποινή ισοβίων, είχε εγκαταλείψει τη χώρα της για να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους το 2014.

Το 2015 η 27χρονη και ο σύζυγός της αγόρασαν ένα κοριτσάκι πέντε ετών και τη μητέρα του για να τις χρησιμοποιήσουν ως σκλάβες. Ένα χρόνο μετά συνελήφθη στην Τουρκία και εκδόθηκε στη Γερμανία για να δικαστεί. Το καλοκαίρι του 2018 συνελήφθη ξανά ενώ προσπαθούσε να μεταβεί εκ νέου στα εδάφη που είχε υπό έλεγχο το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Σύμφωνα με το Der Spiegel, κατά την αποτυχημένη αυτή προσπάθειά της να φύγει για να ανταμώσει ξανά με τους τζιχαντιστές, η κατηγορούμενη διηγήθηκε στον οδηγό της τη ζωή της στο Ιράκ. Αυτός ωστόσο ήταν στην πραγματικότητα πληροφοριοδότης του FBI και το αυτοκίνητο με το οποίο τη μετέφερε είχε μικρόφωνα. Η εισαγγελία χρησιμοποίησε τις ηχογραφήσεις αυτές για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον της.

The post Συνελήφθη στην Κυψέλη Ιρακινός τζιχαντιστής που κατηγορείται ότι βασάνισε παιδί 5 ετών και το άφησε να πεθάνει από τη δίψα. Εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα