Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τη χιονισμένη εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Από τη Δευτέρα το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια μέχρι την Αθήνα (χάρτες)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες και στα κεντρικά ηπειρωτικά, δίνοντας ιδιαίτερα εντυπωσιακές εικόνες.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την «πτήση» του drone της ομάδας Up Stories πάνω από την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος του Μαρτίνου τις πρωινές ώρες της Κυριακής 14/02/2021.

Στο βίντεο φαίνεται η άδεια σχεδόν Αθηνών Λαμίας και γύρω το χιονισμένο τοπίο. Οι εικόνες είναι ταυτόχρονα επιβλητικές και απόκοσμες. Ο ουρανός είναι

σκούρος και αν δει κάποιος το βίντεο μπορεί να «αισθανθεί» τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ώρες κατά την «επέλαση» της «Μήδειας».

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες και στα κεντρικά ηπειρωτικά, δίνοντας ιδιαίτερα εντυπωσιακές εικόνεςΚάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μαςΑναβλήθηκε ο αγώνας ΑΕΛ-ΑΕΚ

Την αναβολή της αναμέτρησης ΑΕΛ-ΑΕΚ, προγραμματισμένη για σήμερα, Κυριακή (14/2, 17:15) αποφάσισε ο διαιτητής Eυστάθιος Γκορτσίλας και συντάσσεται το φύλλο αγώνα. Η πυκνή χιονόπτωση στη Λάρισα είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθεί με αρκετό χιόνι ο αγωνιστικός χώρος του «Αλκαζάρ».

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Βασίλης Δημητριάδης κατέθεσε ενώπιον του διαιτητή και του παρατηρητή του αγώνα τη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ η οποία ήταν η εξής: «Εμείς ήρθαμε για να παίξουμε και θελουμε να παίξουμε. Η ΠΑΕ ΑΕΛ εγγυήθηκε ότι αύριο το γήπεδο θα είναι οκ αλλά πριν κλείσει το φύλλο αγώνα θέλουμε να κατατεθεί η θέση μας «για το τι έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ από χθες το βράδυ με γνωστά τα καιρικά φαινόμενα και σήμερα το πρωί προκειμένου να γίνει το ματς κανονικά σήμερα και πως αυτό που δεν έκανε προκειμένου να καθαριστεί σήμερα το γήπεδο για να γίνει κανονικά ο αγώνας είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει αύριο προκειμένου να γίνει κανονικά».

Drone από τη λεωφόρο Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου

Ο οικονομικός διευθυντής της ΑΕΛ, Τάσος Χριστακόπουλος, τόνισε πως ήδη το χιόνι έχει αρχίσει να λιώνει στο γήπεδο, ενώ έχουν και τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο για να γίνει ο αγώνας αύριο Δευτέρα (15/2). «Με βάση τις καιρικές συνθήκες και τα όσα έχει εγγυηθεί τελικά ο υπεύθυνος του χλοοτάπητα, το γήπεδο για αύριο είναι πολύ πιθανό και εκτιμάται ότι θα είναι οκ», ανέφερε.

Το φύλλο αγώνα θα κλείσει και βάσει του ΚΑΠ η αναμέτρηση AEΛ-ΑΕΚ της 22ης αγωνιστικής θα μεταφερθεί για τη Δευτέρα την ίδια ώρα, δηλαδή στις 17:15. Την τελική απόφαση για το αν εν τέλει θα διεξαχθεί αύριο ή αν θα μεταφερθεί σε κάποια άλλη ημερομηνία θα την πάρει η Super League.

Δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» από τη Δευτέρα

Από τη Δευτέρα 15/02 θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με τις πυκνές χιονοπτώσεις να απασχολούν το επόμενο διήμερο τα ανατολικά και νότια τμήματα – από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα – και τις πολικές θερμοκρασίες να κυριαρχούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στο βίντεο φαίνεται η άδεια σχεδόν Αθηνών Λαμίας και γύρω το χιονισμένο τοπίο.

Για αύριο Δευτέρα 15/02, πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης της κακοκαιρίας «Μήδεια», σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοπόννησου και πιθανόν στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα.
Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη.
Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις προαναφερόμενες περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο.
Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

Τη Δευτέρα 15/2, αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοπόννησου και πιθανόν στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα. Meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Από το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις προαναφερόμενες περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Παράλληλα, τη Δευτέρα 15/02 θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

ι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων (πορτοκαλί αποχρώσεις) για τη Δευτέρα 15/02/2021, όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. 

Τέλος, στα κεντρικά και βόρεια στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες, με συνθήκες παγετού κατά τόπους ισχυρού στα βόρεια και ολικού παγετού στη Δυτική Μακεδονία.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, Meteo
Πηγή φωτογραφιών/βίντεο: UpStories, Meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη χιονισμένη Ελλάδα. Σε ποιες περιοχές τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα. Νέα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία 

The post Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τη χιονισμένη εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Από τη Δευτέρα το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια μέχρι την Αθήνα (χάρτες) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα