ΕΡΩΣ, το νησί των ερωτευμένων που γίνονται μόνο γάμοι. Βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα, έχει σχήμα καρδιάς και μια μικρή εκκλησία

Μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται το νησάκι Δασκαλείο που είναι γνωστό ως το νησί των ερωτευμένων! 

Το 2002 μάλιστα ο ΕΟΤ ονόμασε το νησάκι αυτό ΕΡΩΣ και το χρησιμοποίησε σε διαφημιστική καμπάνια του ίδιου χρόνου.

Το νησάκι ΕΡΩΣ ή αλλιώς Δασκαλείο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά
από την Αθήνα

Το νησί είναι ιδανικό για τους ερωτευμένους που θέλουν να να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Περιτριγυρίζεται από καθαρά τιρκουάζ νερά, το σχήμα του νησιού μοιάζει με καρδιά και πάνω στο νησάκι υπάρχει μόνο μια μικρή εκκλησία, της Κοίμησης της Θεοτόκου, γνωστή και ως Παναγίτσα.

Το νησί είναι ιδανικό για τους ερωτευμένους που θέλουν να να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας

Το νησάκι ΕΡΩΣ βρίσκεται απέναντι από την παραλία του Ρωσικού Ναυστάθμου. Από το λιμάνι του Πόρου μέσα σε λίγα λεπτά όποιος θέλει να επισκεφτεί το νησάκι φτάνει με βάρκα. Η πρώτη εικόνα είναι η εκκλησία, που πολλοί μελλόνυμφοι επιλέγουν για τον γάμο τους και πολλοί γονείς για να βαπτίσουν το παιδί τους.

Πάνω στο νησάκι υπάρχει μόνο μια μικρή εκκλησία, της Κοίμησης της Θεοτόκου, γνωστή και ως Παναγίτσα.

Το όνομα Δασκαλείο ή Δασκαλιό πιθανώς να το απέκτησε το νησί από την εποχή της Τουρκοκρατίας, όταν και λειτούργησε κρυφό σχολειό.

Σήμερα, πλέον το καταπράσινο νησί με τα τιρκουάζ νερά και το σχήμα καρδιάς αποτελέι τον ισανικό προορισμό για όσους θέλιυν να παντευτουν με λίγα φιλικά πρόσωπα και με φόντο το απέραντο γαλίαζιο τνω ελληνικώ νθαλασσών.

Δείτε το βίντεο Drone του Haanity: 

Με πληροφορίες από: Haanity
Πηγή βίντεο/φωτογραφιών: Haanity

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Που βρίσκεται το διάσημο νησί της Ελλάδας με σχήμα καρδιάς. Είναι κρυμμένο κάτω από έναν σπουδαίο φάρο, γύρω από τον οποίο υπάρχουν αρχαία ναυάγια και ζούνε κρι-κρι και πέρδικες 

The post ΕΡΩΣ, το νησί των ερωτευμένων που γίνονται μόνο γάμοι. Βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα, έχει σχήμα καρδιάς και μια μικρή εκκλησία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΩΣ, Βρίσκεται, Αθήνα,eros, vrisketai, athina