Χρυσή Αυγή: Έτοιμη η αστυνομία για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων. Ποιο είναι το σχέδιο και σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι η ΕΛ.ΑΣ  για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στελεχών της Χρυσής Αυγής. Έχουν σχηματιστεί τουλάχιστον 25 task force προκειμένου να οδηγήσουν τα μέλη της στο κατώφλι των φυλακών.

Ειδικότερα,  μετά την απόφαση του δικαστηρίου, απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης με τις ποινές χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Ο Εισαγγελέας με τη σειρά του θα διαβιβάσει τα έγγραφα εκτέλεσης φυλάκισης για τους καταδικασμένους προς την αστυνομία, προκειμένου να προχωρήσει σε κατ’ οίκων έρευνες εντοπισμού και σύλληψής τους.

100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτιμάται ότι θα πρέπει σε μια ώρα να έχουν συλλάβει περισσότερα από 30 άτομα ανάμεσα στους οποίους εκτιμάται ότι θα είναι οι έξι του ηγετικού πυρήνα.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Εκτιμούν ότι κάποιοι καταδικασθέντες θα προτιμήσουν να παραδοθούν αυτοβούλως και κάποιοι, άλλοι θα προσπαθήσουν να κάνουν τηλεοπτικό σόου με ΕΚΑΜ, χειροπέδες και αυτοκινητοπομπές.

Οι φυλακές μεταφοράς των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι είναι 12. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ή Άμφισσας, ενώ οι υπόλοιποι στις φυλακές Λάρισας, Βόλου, Μαλανδρίνου, Αγ. Στεφάνου Πάτρας, Τρίπολης, Κομοτηνής, Νιγρίτας Σερρών, Κέρκυρας, Τρικάλων, Αλικαρνασσού, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που μεταφερθούν σε ίδια φυλακή, θα τοποθετηθούν σε διαφορετικές πτέρυγες.

Διαβάστε ακόμα : Οι τελικές ποινές για την ναζιστική Χρυσή Αυγή. 13 χρόνια για τον Μιχαλολιάκο και το διευθυντήριο. Ισόβια συν 14 έτη στον Ρουπακιά. Αύριο η «μάχη» των αναστολών

The post Χρυσή Αυγή: Έτοιμη η αστυνομία για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων. Ποιο είναι το σχέδιο και σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα