Eurobank: τα συστήματά μας είναι ασφαλή. Δεν δέχθηκε επίθεση το web- banking. Τι συνέβη με την υποκλοπή στοιχείων πελατών μέσω phishing

Επίθεση υποκλοπής στοιχείων πελατών του web- banking της Eurobank.  Πως υποκλάπηκαν τα στοιχεία των πελατών της τράπεζας μέσω phishing.

Επιτήδειοι αποστέλλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες της τράπεζας αφού έχουν δημιουργήσει γραφιστικό περιβάλλον παρόμοιο με αυτό της τράπεζας. Ζητούν από τον χρήστη τα διαπιστευτήρια του, έναν αριθμό πιστωτικής κάρτας

ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης στο web banking. Αυτό ονομάζεται phishing attack και είναι επικίνδυνο για τους πελάτες των τραπεζών.

Το απόγευμα κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι χάκερς «έσπασαν» τα συστήματα ασφαλείας της Eurobank και είχαν πρόσβαση στα στοιχεία και τους λογαριασμούς πελατών που είχαν κάνει συναλλαγές τις τελευταίες ώρες. Η είδηση αυτή δεν ήταν ακριβής. Σύμφωνα με πληροφορίες η αναστάτωση προκλήθηκε μετά από αναφορές πελατών, που έκαναν το λάθος να απαντήσουν σε ηλεκτρονικά email, τα οποία τους ζητούσαν τους κωδικούς πρόσβασης στο ebanking τους. Επρόκειτο δηλαδή για phishing attack.

Η επίθεση phishing attack, όπως έχει επικρατήσει να λέγονται διεθνώς οι υποκλοπές – «ψάρεμα» στοιχείων χρηστών δεν γίνεται αμέσως αντιληπτή από τους χρήστες, όμως, τα στοιχεία που υποκλέπτονται δημοσιοποιούνται στην πλατφόρμα Telegram. Οι χάκερς που έχουν «σπάσει» τα συστήματα ασφαλείας  έχουν αυτομάτως στη διάθεσή τους τα στοιχεία των πελατών που έχουν κάνει συναλλαγές τις τελευταίες ώρες, πράγμα που τους δίνει τη δυνατότητα να μπουν στους λογαριασμούς τους.

Σε ανακοίνωσή της η τράπεζα τονίζει: «Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Επίσης επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών. Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο».

Πηγή αρχικής φωτογραφίας : ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Παράδοξη παρέλαση στην Αίγυπτο. Ημίγυμνοι αστυνομικοί παρελαύνουν μπροστά από τον πρόεδρο της χώρας (Βίντεο)

The post Eurobank: τα συστήματά μας είναι ασφαλή. Δεν δέχθηκε επίθεση το web- banking. Τι συνέβη με την υποκλοπή στοιχείων πελατών μέσω phishing appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάκερς, Eurobank,chakers, Eurobank