Κακοκαιρία στην Κρήτη: Το «έστρωσε» με χαλάζι στη Σητεία. Έπεσαν πάνω από 3.700 κεραυνοί στο Νότο. Τι είναι η «ψυχρή λίμνη» που φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα έως την Πέμπτη

Βροχοπτώσεις από χθες αργά το απόγευμα και στην περιοχή της Σητείας. Η χθεσινή βροχή δεν είχε μεγάλη διάρκεια ή ένταση, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας και περίπου στις 4 τα ξημερώματα τα δεδομένα άλλαξαν, οι βροχοπτώσεις εντάθηκαν και σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες σύμφωνα με τις αναφορές παραγωγών από τις Τοπικές κοινότητες των Έξω Μουλιανών, των Μέσα Μουλιανών και της Τουρλωτής στον Ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου σήμερα νωρίς το πρωί. Επίσης αντίστοιχες

αναφορές στο Δήμο έχουν γίνει από παραγωγούς της Σφάκας και της Μυρσίνης.

Η «ψυχρή λίμνη» φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, κατά το τριήμερο από την Τρίτη έως την Πέμπτη, στα ανώτερα στρώματα της τροπόσφαιρας και έχουν τη μορφή «ψυχρής λίμνης», θα ευνοήσουν την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και και καταιγίδων, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα ανατολικά και κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα επηρεαστούν τα νότια τμήματα του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη), περιοχές όπου τα φαινόμενα αναμένεται να συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνοί) και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Στο μεταξύ, περισσότερους από 3700 κεραυνούς έχει καταγράψει έως τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης 20/10 το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS.

Στον πίνακα που ακολουθέι παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα οποία εντοπίζονται στην Κρήτη.

Πηγή:meteo.gr /  Ανατολή

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι περιοχές της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού. Σε διαρκή συναγερμό Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη

The post Κακοκαιρία στην Κρήτη: Το «έστρωσε» με χαλάζι στη Σητεία. Έπεσαν πάνω από 3.700 κεραυνοί στο Νότο. Τι είναι η «ψυχρή λίμνη» που φέρνει έντονα καιρικά φαινόμενα έως την Πέμπτη appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα