Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από εκδήλωση παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν. Ένδειξη διαμαρτυρίας στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου

Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από την τελετή εγκαινίων του αγωγού ΤΑΝΑP, στα Ύψαλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες προκλητικές δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Τούρκος Πρόεδρος για το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αδριανούπολη, με θέμα τη σύνδεση του αγωγού TANAP, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, μέσω Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:

«Τα πλοία μας συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα αποσύρουμε τα πλοία μας από εκεί. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει τα δικαιώματά μας, τόσο τα δικά μας όσο και των Τουρκοκυπρίων», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σχετικά με το πρόσφατο μνημόνιο συνεργασίας της Τουρκίας με τη Λιβύη, πρόσθεσε:

«Αυτή η συμφωνία θα αποκτήσει άλλη διάσταση όταν περάσει από το κοινοβούλιό μας. Τώρα η Λιβύη απειλείται. Σύντομα όμως νέοι πυλώνες  αυτής της συμφωνίας θα τεθούν σε ισχύ».

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε: «Αντί μίας δίκαιης μοιρασιάς, στην Ανατολική Μεσόγειο, κάποιοι υποκινούν εντάσεις στην περιοχή. Καμία χώρα δεν είναι πάνω από τον διεθνή νόμο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει με τετελεσμένα».

Με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις, η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου, αποχώρησε από την τελετή.

The post Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από εκδήλωση παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν. Ένδειξη διαμαρτυρίας στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα