Ερντογάν κατά Μακρόν: «Πήγαινε να δεις τον δικό σου εγκέφαλο που είναι νεκρός». Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε προσωπικά κατά του Μακρόν

Ξεφεύγει από το επίπεδο της διπλωματικής γλώσσας η αντιπαράθεση της Τουρκίας με τη Γαλλία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποκαλεί τον Εμανουέλ Μακρόν «εγκεφαλικά νεκρό».

Μία ημέρα αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιτέθηκε κατά του προέδρου της Γαλλίας για το θέμα της Συρίας, αποκαλώντας τον «σπόνσορα της τρομοκρατίας», τη σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος και επιτέθηκε

προσωπικά κατά του Μακρόν, με αφορμή, αυτή τη φορά, τις δηλώσεις του περί «εγκεφαλικά νεκρού» ΝΑΤΟ.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο άρρωστος είναι στο μυαλό. Τι είπε; Ότι το ΝΑΤΟ έχει πεθάνει εγκεφαλικά. Αγαπητέ Μακρόν, κοίτα, από την Τουρκία σου απευθύνομαι, αλλά θα το πω και στο ΝΑΤΟ: Πήγαινε πρώτα να δεις τον δικό σου εγκέφαλο που είναι νεκρός. Γιατί αυτές οι δηλώσεις μόνο σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει εγκεφαλικά, όπως εσύ, ταιριάζουν» είπε ο Ερντογάν.

Οι οργισμένες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, από το βήμα του Πανεπιστημίου Μαρμαρά της Κωνσταντινούπολης, έρχονται ουσιαστικά σε απάντηση της προειδοποίησης του Μακρόν προς την Άγκυρα «να μην περιμένει καμία αλληλεγγύη από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ όσο επιχειρεί στη Συρία».

«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο άρρωστος είναι στο μυαλό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος για τον Εμανουέλ ΜακρόνΟ Τούρκος πρεσβευτής στο Παρίσι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις

«Να είμαστε σαφείς. Στις τελευταίες υπερβολές του Τούρκου προέδρου δεν υπάρχουν δηλώσεις. Υπάρχουν προσβολές», αντέδρασε η γαλλική προεδρία.

«Αναμένουμε ο πρόεδρος Ερντογάν να δώσει διευκρινίσεις. Ο πρεσβευτής (της Τουρκίας στο Παρίσι) θα κληθεί στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις», υπογράμμισε αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

Με πληροφορίες από Reader

The post Ερντογάν κατά Μακρόν: «Πήγαινε να δεις τον δικό σου εγκέφαλο που είναι νεκρός». Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε προσωπικά κατά του Μακρόν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα