Λύθηκε το μυστήριο με ξύλινο σπίτι που ξεβράστηκε το 2016 στην Ιρλανδία. Ανήκει σε Καναδό και «ταξίδεψε» 1.800 μίλια

Το 2016, στις ακτές της Ιρλανδίας, στην παραλία Ντραμ της κομητείας Μάγιο, ξεβράστηκε ένα ξύλινο σπίτι – σκάφος. Είχε μήκος έξι μέτρα, ήταν κατασκευασμένο από ξύλο και πολυστερένιο, και εξοπλισμένο με ηλιακούς συλλέκτες. 

Το σπίτι ήταν άδειο και στην οροφή του υπήρχε ένα χειρόγραφο μήνυμα που έλεγε: «Εγώ, ο Ρικ Σμολ, δωρίζω αυτή τη δομή σε κάποιον νεαρό άστεγο για να του δώσω μια καλύτερη ζωή που η Νέα Γη επέλεξε να μην του δώσει! Χωρίς ενοίκιο, χωρίς

υποθήκη, χωρίς υδροηλεκτρική ενέργεια».

Έγινε γνωστό πως Ρικ Σμολ ήταν Καναδός και περιβαλλοντολόγος στο επάγγελμα. Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να τον βρει, για απαντήσει στο ερώτημα πώς το σπίτι αυτό έφτασε στην Ιρλανδία.

Την περασμένη εβδομάδα, το δίκτυο «CTV News» εντόπισε τον 62χρονο πλέον Καναδό στο Βανκούβερ.
Σύμφωνα με τον Έρικ Σμολ, κατασκέυασε το 2016 το σπίτι- σκάφος με σκοπό να ταξιδέψει από το νησί του Καναδά, Νέα Γη, μέχρι την Αρκτική.
Δήλωσε πως με αυτόν τον τρόπο θα ευαισθητοποιούσε την κοινή γνώμη για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής και το λιώσιμο των πάγων.

Στην προσπάθεια του να βρει έναν λειτουργικό κινητήρα για το ταξίδι του, παράτησε το ξύλινο σκάφος.
Από κει κι ύστερα, δεν γνώριζε την κατάληξη του ξύλινου σπιτιού.
Παρόλα αυτά δήλωσε υπερήφανος για την κατασκευή του, καθώς διέσχισε τον Ατλαντικό και ταξίδεε 18.000 μίλια χωρίς να πάθει τίποτα.
«Δεν βυθίστηκε. Έχω κάνει καλή δουλειά», συμπλήρωσε.

Το 2017, εθελοντές από την Κομητεία του Μάγιο ανακαίνισαν το ξύλινο σπίτι-σκάφος. Πλέον εκτίθεται σε κοινοτικό κήπο στο χωριό Μινγκαμστάουν, λίγα μίλια μακριά από την παραλία Ντραμ. Ο Έρικ Σμολ έχει ανοιχτή πρόσκληση να το επισκεφτεί.

Με πληροφορίες από: CTV

The post Λύθηκε το μυστήριο με ξύλινο σπίτι που ξεβράστηκε το 2016 στην Ιρλανδία. Ανήκει σε Καναδό και «ταξίδεψε» 1.800 μίλια appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα