Ανησυχία για τις δοκιμές ρούχων και παπουτσιών στον δρόμο. Δηλώσεις Άδωνι για πιθανή κατάργηση της «παράδοσης έξω»

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε χτες, με μια γυναίκα να δοκιμάζει παππούτσια έξω από το αντίστοιχο κατάστημα, προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε πως κάτι τέτοιο «προφανώς και απαγορεύεται».

Αυστηρή προειδοποίηση σε εκείνους που παραβιάζουν τους κανόνες του «Click away», έστειλε με αφορμή την φωτογραφία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter:

«Κυκλοφορεί

ευρέως στο διαδίκτυο αυτή η φωτό. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή αλλά αν είναι, αυτό προφανώς και απαγορεύεται. Οι αυριανοί έλεγχοι θα το λάβουν υπόψιν και θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα..«

Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αυτή η φωτό. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή αλλά αν είναι, αυτό προφανώς και απαγορεύεται. Οι αυριανοί έλεγχοι θα το λάβουν υπόψιν και θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα.. pic.twitter.com/ZsiblpHTnb

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) December 13, 2020

Σε συνέχεια της ανάρτησης του υπουργού, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, επεσήμανε ότι «δεν επιτρέπεται να δοκιμάζουμε ρούχα ή παπούτσια εκτός καταστήματος. Υπάρχει περιθώριο 14 ημερών να επιστραφεί. Αυτό συνέβαινε και πριν όταν παραγγέλναμε από το διαδίκτυο».

Όπως εξήγησε ο υπουργός, η απόφαση αυτή για την παράδοση εκτός καταστήματος, πάρθηκε ύστερα από ενδελεχή συζήτηση με την ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, των οποίων τα δεδομένα επιβεβαιώνονται.

Συγκεκριμένα, οι αλγόριθμοι που παρουσιάστηκαν, έδειξαν ότι αν ανοίξει το λιανεμπόριο κανονικά τότε έως τις 21 Ιανουαρίου θα είχαμε ανεξέλεγκτη πανδημία και θα θρηνούσαμε πολλαπλάσια των σημερινών θύματα, ίσως οι θάνατοι να ξεπερνούσαν τους 1.000.

Την ίδια στιγμή,ο νέος τρόπος αγορών φαίνεται πως έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό σε καταστηματάρχες και καταναλωτές, ενώ και η προσαρμογεί δείχνει δύσκολη υπόθεση. Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον μηχανισμό μέσω διαδικτύου και να εξυπηρετήσουν το κοινό.

Σημειώνεται, ότι το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη κρατικής ενίσχυσης στις επιχειρήσεις που είτε θα παραμένουν κλειστές είτε θα λειτουργούν μέσω του clickaway.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»:  Ο Άγγλος που λάτρεψε την Ελλάδα, πολέμησε στην Κρήτη και έζησε στη Μάνη μέχρι τον θάνατό του. Τα περίφημα βιβλία του Πάτρικ Λη Φέρμορ. Γιατί η «Ρούμελη» θεωρείται ένα από τα κορυφαία του έργα

The post Ανησυχία για τις δοκιμές ρούχων και παπουτσιών στον δρόμο. Δηλώσεις Άδωνι για πιθανή κατάργηση της «παράδοσης έξω» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα