Υποκλοπές: «Βαθύ σκοτάδι παντού» επιδιώκει η κυβέρνηση παρά τις «βόμβες» Ράμμου

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, δήλωσε πως «η ΕΥΠ αρνήθηκε κάθε συνεργασία με την ΑΔΑΕ, δηλαδή τον ίδιο τον ελεγκτή της. Κατέστρεψε τα στοιχεία την ίδια μέρα της καταγγελίας Ανδρουλάκη. Και επικαλείται το απόρρητο σε όλα τα θεσμικά όργανα, στην Βουλή,

στην Εξεταστική Επιτροπή αλλά και στην Ανεξάρτητη Αρχή. Βαθύ σκοτάδι παντού».

Όλα αυτά με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να συνεχίζει τις αποκαλύψεις σήμερα.

Το ieidiseis.gr γράφει:

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών στάθηκε και την δεύτερη μέρα της κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

«Έχουμε πέσει σε τείχος σιωπής» φέρεται να είπε, αναφέροντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως «η ΕΥΠ δεν ικανοποίησε το αίτημα μας για έλεγχο, υπήρχε άρνηση συνεργασίας».

Παράλληλα, και την δεύτερη μέρα της κατάθεσης του ο Χρήστος Ράμμος, επανέλαβε πως η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε στις 29 Ιουλίου. Την ίδια ημέρα, δηλαδή, που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Νωρίτερα εκείνη την ίδια ημέρα οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανέφερε πως μόνο ο διοικητής της ΕΥΠ επί των ημερών του οποίου έγιναν επισυνδέσεις, μπορεί να γνωρίζει τι έχει γίνει ενώ φέρεται να επισήμανε πως με βάση την ΠΝΠ του Αυγούστου και το νόμο που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες ο δεύτερος εισαγγελέας που θα πάει στην ΕΥΠ δεν θα μπορεί να ενημερώνεται για την αιτιολογία και τους λόγους μιας επισύνδεσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χρήστος Ράμμος φέρεται να επιβεβαίωσε πως στέλεχος της ΑΔΑΕ ζήτησε να ελεγχθεί το κινητό του για το ενδεχόμενο παρακολούθησης. Ενώ φέρεται να σημείωσε ότι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η ΕΥΠ θα τον ενημέρωνε μόνο «επί όσων επιτρέπεται να τον ενημερώσει». Σχετικά με τους ελέγχους για παρακολουθήσεις ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται να είπε ότι αν ζητηθεί από τους παρόχους τηλεπικοινωνίας να πουν αν έχουν γίνει επισυνδέσεις τα τελευταία χρόνια, είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν, διότι δεν έχουν απόρρητο και υποχρεούνται να τηρούν τα στοιχεία δια παντός.

Η κατάθεση του Χρήστου Ράμμου ολοκληρώθηκε το απόγευμα και επόμενος μάρτυρας που θα εξετάσει η Εξεταστική Επιτροπή είναι η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου.

The post Υποκλοπές: «Βαθύ σκοτάδι παντού» επιδιώκει η κυβέρνηση παρά τις «βόμβες» Ράμμου appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποκλοπές, Βαθύ, Ράμμου,ypoklopes, vathy, rammou