«Τρελοκομείο» με τη συμφωνία των Πρεσπών- Απάντηση Δένδια στη Βουλή

Κανονικό τρελοκομείο είναι η θέση της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ωε αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ έλεγε ότι διαφωνεί κάθετα αλλά πρόσθετε πως αν η τότε κυβέρνηση την ψήφιζε, τότε τι κάνει θα την εφαρμόσει.

Η ΝΔ είναι κυβέρνηση εφαρμόζει τη συμφωνία αλλά αρνείται να ψηφίσει σχετικά μνημόνια και πρώτα απ ΄όλα εκείνο που δίνει στην Ελλάδα

τη δυνατότητα να «απορροφήσει» στρατιωτικά τη γειτονική χώρα! Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία προβλέπει όχι μόνο τον έλεγχο του εναέριου  χώρου της αλλά και την εκπαίδευση και οργάνωση των ΕΔ της.

Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν το κάνει ,γιατί φοβάται ότι θα δυσαρεστήσει τμήμα των ψηφοφόρων της. 

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης αποτυπώθηκαν και στην απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας:

«Ορθά, όμως, μνημονεύσατε την καθαρή θέση του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, ότι εφόσον κυρωθεί η Συμφωνία, η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει αυτή τη Συμφωνία. 

Η κυβέρνηση της Ελλάδος δεν έχει τη δυνατότητα να έχει αναθεωρητική πολιτική έναντι Συμφωνιών, που η ίδια η χώρα έχει υπογράψει, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. 

Από εκεί και πέρα, στην ερώτησή σας αν η χώρα είναι ευχαριστημένη από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, θέλω να σας πω ότι υπάρχουν ζητήματα όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχουν ζητήματα όσον αφορά τα σχολικά βιβλία, υπάρχουν ζητήματα όσον αφορά τα εμπορικά σήματα, τις επωνυμίες. Υπάρχουν επίσης ζητήματα όσον αφορά την άρση της προσπάθειας της Βόρειας Μακεδονίας τότε να εμφανιστεί ως διάδοχο σχήμα της Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτό το οποίο ονομάζεται Σαχαϊσμός. Υπάρχουν ακόμα προβλήματα σε αυτό. 

Αν όμως η ερώτηση αφορά στη γενική τάση, αυτό που εκλαμβάνω, και η αίσθησή μου είναι απολύτως πρόσφατη γιατί ήμουν στα Σκόπια μόλις προχθές, είναι ότι καταβάλλεται μια προσπάθεια από την άλλη πλευρά, με προβλήματα, με τεράστιες αντιδράσεις της δικής τους εσωτερικής αντιπολίτευσης, η οποία τηρεί μια απολύτως αντιπαραγωγική στάση, αλλά πάντως καταβάλλεται μία προσπάθεια. 

Ως προς το θέμα του air policing, το οποίο θέσατε, η πραγματικότητα είναι ότι για ικανό χρονικό διάστημα η ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι αυτή που κάνει το air policing, έστω και αν δεν υπάρχει κύρωση του συμβατικού κειμένου από τη Βουλή των Ελλήνων. 

Όπως, επίσης, η Ελλάδα παρέχει κάθε βοήθεια που μπορεί να προσφέρει, στη Βόρεια Μακεδονία, όπως και στην Αλβανία, για να διευκολυνθεί η ενταξιακή τους πορεία. Βεβαίως με τη γνωστή αιρεσιμότητα πάντα στην περίπτωση και των δύο χωρών. 

Όσον αφορά τώρα τον χρόνο, θα σας απαντήσω με σαφήνεια και με μία φράση. Θα έρθουν, όταν το εθνικό συμφέρον και το πρόγραμμα της Βουλής το επιτρέψει. Καταλαβαίνω, υπάρχει καθυστέρηση. Ορθά το παρατηρείτε. Ορθά αναφερθήκατε στους χρόνους, ορθά αναφερθήκατε στο ότι υπάρχει και εθνικό συμφέρον. 

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η ευρύτερη θεώρηση του εθνικού συμφέροντος, την οποία δικαιούται να κάνει η κάθε κυβέρνηση και, υπό αυτή την έννοια, επαναλαμβάνω ότι, όταν κρίνει, θα έρθουν προς ψήφιση. 

Ευχαριστώ πολύ». 

The post «Τρελοκομείο» με τη συμφωνία των Πρεσπών- Απάντηση Δένδια στη Βουλή appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα