Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι συμβαίνει έπειτα από μάχες 93 ημερών

Ο κύριος όγκος των μαχών συνεχίζει να βρίσκεται στα νότια και ανατολικά της Ουκρανίας μετά την αποχώρηση των δυνάμεων του Κρεμλίνου από το Κίεβο.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν το Severodonetsk και το Lyschansk στην ανατολική Ουκρανία και πρόσφατα κατέλαβαν πολλά χωριά βορειοδυτικά της Popasna, σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Στην ακτή, η πόλη της Οδησσού συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των συζητήσεων για εκατομμύρια τόνους σιτηρών που προορίζονται για εξαγωγή αλλά εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένα.

Οι

ΗΠΑ ετοιμάζονται να στείλουν προηγμένα συστήματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, ένα αξιοσημείωτο βήμα στο είδος των όπλων που παρέχουν, όπως σημειώνει το CNN.

Η είδηση ​​έρχεται μετά τις εκκλήσεις του Προέδρου Volodymyr Zelenskyy για τέτοια συστήματα.

Τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (MLRS) θα αυξήσουν τη μαχητική ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν στόχους εντός της Ρωσίας και να οδηγήσουν σε κλιμάκωση.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κλίνει προς την αποστολή των όπλων ως μέρος ενός πακέτου που θα μπορούσε να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρει το CNN.

Βρετανία: Βάζουν στη μάχη άρματα της ΕΣΣΔ

Η Ρωσία έχει τέτοια έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού για τις μάχες που βάζει στον πόλεμο άρματα μάχης 50 ετών, σημειώνει το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD).

Το Κρεμλίνο έχει βάλει άρματα μάχης T-62 για να υποστηρίξει τις δυνάμεις του στο νότο, λέει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για άρματα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1961 και ήταν κάποτε βασικός πυλώνας του στρατού της Σοβιετικής Ένωσης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε: «Τα T-62 θα είναι σχεδόν σίγουρα ιδιαίτερα ευάλωτα σε αντιαρματικά όπλα και η παρουσία τους στο πεδίο της μάχης υπογραμμίζει την έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού από τη Ρωσία».

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine – 27 May 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/8oy0CIaoIP

#StandWithUkraine pic.twitter.com/6gQjEGEiRb

— Ministry of Defence (@DefenceHQ) May 27, 2022

The post Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι συμβαίνει έπειτα από μάχες 93 ημερών appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα