Το ψευδοκράτος στο Φόρουμ της Αττάλειας

Ο αρθρογράφος Χασαν Καχβετζίογλου μας ενημερώνει για τα παραλειπόμενα  του Διπλωματικού Φόρουμ στην Αττάλεια.  Επειδή όλο το ενδιαφέρον του πλανήτη ήταν στραμμένο στη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Ρωσίας-Ουκρανίας, κάποια σημαντικά γεγονότα τα πληροφορούμαστε καθυστερημένα.

Γράφει η

ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο κ. Καχβετζίογλου αναφέρει τα εξής: «Στο Φόρουμ μετείχαν εκπρόσωποι 75 χωρών. Η πολυπληθέστερη  ομάδα ήταν αυτή του ψευδοκράτους. Στην Αττάλεια πήγαν ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός εξωτερικών , οι αρχηγοί όλων των πολιτικών κομμάτων…

Ο

Τατάρ σε συνέντευξη στο Πρακτορείο  Αναντολού εκθείασε τη διπλωματική επιτυχία του ΑΚΡ. Έφθασε στο σημείο να πει ότι ξεπέρασε ακόμα και αυτό του Νταβός. Δεν παρέλειψε βέβαια  να εξυμνήσει τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου .

Σε δηλώσεις του σε Τ/Κ Πρακτορείο  τόνισε ότι «ήρθαμε σε επαφή με Προέδρους, πρωθυπουργούς, υπουργούς, εκπροσώπους ΜΚΟ και ΜΜΕ…»

Πιθανότατα αυτές οι συναντήσεις ήταν μυστικές και δεν τις είδε κανείς, δεν τις έμαθε κανείς. Δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία του με ξένους ηγέτες  και δεν αναφέρεται λέξη για την ΒΤΚΔ σε καμία ανακοίνωση.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί με συμπάθεια από το Φόρουμ η διασπαστική πολιτική Τατάρ- Σουτζούογλου.

Θα υποστηρίζεται ότι «δεν καθόμαστε στο τραπέζι του διαλόγου αν δεν αναγνωριστεί ισότιμα η κυριαρχία μας». Θα αρνείστε δηλαδή τη διπλωματία και θα κάθεστε στο τραπέζι των συνομιλιών όπου διαμορφώνεται εκ νέου η διπλωματία. Μήπως θέλετε να προβάλετε και να επιβάλετε  τις δικές σας πολιτικές πεποιθήσεις;

Μπορεί στο Φόρουμ να μην έγινε τίποτα δόθηκε όμως η αφορμή για πραξικόπημα στα κατεχόμενα.

Ο οικοδεσπότης Τσαβούσογλου ανακάλυψε ξαφνικά ότι ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους ήταν ο Χασαν Τατσόϊ και όχι ο δικός του Ταχσίν Ερτουγρούλ. Λόγω φόρτου εργασίας δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για την αλλαγή.

Μετά από παρέμβαση του Πρεσβευτή της Τουρκίας στην Κύπρο ξαφνικά παραιτήθηκε ο υπουργός εργασίας και αντικαταστάθηκε από τον Χασάν Ταστόϊ, έτσι επέστρεψε ο Ταχσίν μετά από 17 μέρες απουσίας στο υπουργείο εξωτερικών..»

Το Κυπριακό δυστυχώς είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί τον ελληνικό Τύπο και την κοινή γνώμη. Δεν παύει, όμως, να είναι ένα από τα βασικά εθνικά μας ζητήματα και πρέπει να εστιάζουμε καθημερινά την προσοχή μας στα τεκταινόμενα στο Νησί.

The post Το ψευδοκράτος στο Φόρουμ της Αττάλειας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα