Στην Αθήνα Ουκρανοί με οικονομική άνεση αναζητούν σπίτια στα προάστια

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Σύμφωνα με κύκλους του αθηναϊκού real estate, τις τελευταίες μέρες επικρατεί πυρετός κυρίως στις εταιρίες που διαχειρίζονται επιπλωμένα σπίτια και διαμερίσματα, προκειμένου να εξευρεθεί  άμεσα στέγη για οικογένειες πλούσιων Ουκρανών που εγκατέλειψαν την χώρα τους αιφνίδια και χωρίς προετοιμασία, λόγω του πολέμου.

Ιδιαίτερα στα νότια προάστια που υπάρχει ήδη μια μικρή ουκρανική παροικία, τα σπίτια που ήταν δυσεύρετα, τώρα… έχουν εξαφανιστεί!

Οι πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη, είναι διατεθειμένοι

να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να βρουν-όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα- ένα πολυτελές σπίτι, έτοιμο να κατοικηθεί.

Μεσίτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αναζητούν για τους αλλοδαπούς πελάτες τους ,όχι μόνο διαμερίσματα σε πολυκατοικίες, αλλά βίλες κοντά στην θάλασσα, μονοκατοικίες με πισίνα και πολλές άλλες ανέσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στα σύνορα Βουλιαγμένης Βάρκιζας, νοικιάζεται ένα τέτοιο σπίτι με τέσσερα υπνοδωμάτια, 5.000 e τον μήνα!

Στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Αττικής, από το Φάληρο μέχρι και την Βάρκιζα, τα αυτοκίνητα-ακριβά και μεγάλου κυβισμού- με ουκρανικές πινακίδες, πληθαίνουν καθημερινά!

Οι περισσότεροι από τους Ουκρανούς που κινούνται σε αυτές τις περιοχές, είναι πλούσιοι επιχειρηματίες η κατείχαν υψηλές κυβερνητικές θέσεις στο Κίεβο και την Οδησσό.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν κάποιες είναι οικογένειες στρατιωτικών που ήρθαν στην Ελλάδα λίγο πριν αρχίσουν οι εχθροπραξίες.

Στις ερωτήσεις των μεσιτών για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η μίσθωση, οι πιο πολλοί δηλώνουν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στην Αθήνα από έξι μήνες έως ένα χρόνο!

Ανάμεσα τους κανείς δεν γνωρίζει, αν βρίσκονται και κάποιοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας.

ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ

Τα ΜΜΕ  και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ουκρανίας αναφέρουν ότι οι λεγόμενοι «ολιγάρχες», όσο και πολύ πλούσιοι πολίτες, έχουν αποχωρήσει από την χώρα με πτήσεις τσάρτερ, σημειώνοντας ότι μόνο σε μια μέρα, πραγματοποιήθηκαν 20 τέτοιες πτήσεις, αριθμός-ρεκόρ.

Μεταξύ αυτών που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, έφυγαν από την Ουκρανία, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας Rinat Akmetov, του οποίου η περιουσία υπολογίζεται στα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ωστόσο, ορισμένοι από όσους αναφέρονται τοποθετήθηκαν δημόσια αρνούμενοι ότι έφυγαν από τη χώρα λόγω της απειλής για ρωσική εισβολή, λέγοντας ότι πρόκειται για επαγγελματικά, προγραμματισμένα τους ταξίδια.

Οι δύο πλουσιότεροι άνδρες της Ουκρανίας, ο Ρινάτ Αχμέτοφ και ο Βίκτορ Πιντσούκ συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που έχουν ήδη αναχωρήσει από τη χώρα. 

Ο μεγιστάνας της ναυτιλίας Αντρέι Στάνβιτσερ και ο ισχυρός άνδρας του αγροτικού τομέα της χώρας, Βαντίμ Νεστερένκο επίσης αναχώρησαν την Κυριακή.

Και ο δισεκατομμυριούχος Ιγκόρ Αμπράμοβιτς, βουλευτής του φιλορωσικού κόμματος της Αντιπολίτευσης, λέγεται ότι ναύλωσε ένα αεροπλάνο για μέλη του κόμματος και τις οικογένειές τους με προορισμό τη Βιέννη.

 Στην πτήση επέβαιναν συνολικά 50 άνθρωποι.

Ο μεγιστάνας της μεταλλουργίας Βαντίμ Νοβίνσκι και ο δισεκατομμυριούχος Βίκτορ Πιντσούκ πιστεύεται ότι έχουν ήδη φύγει από την Ουκρανία.

 Κάποιοι εκ των ισχυρών που κατονομάστηκαν στις τελευταίες αναφορές, διαψεύδουν ότι εγκατέλειψαν τη χώρα.

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ

Στο μεταξύ , η Αρχή για το ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος βρίσκεται, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σε διαρκή επικοινωνία και επαφές με αρμόδιες διεθνείς αρχές για τον εντοπισμό και στην Ελλάδα περιουσιακών στοιχείων προς δέσμευση, Ρώσων υπηκόων που βρίσκονται στον διεθνή κατάλογο των κυρώσεων, ο οποίος έχει συνταχθεί στο πλαίσιο των γενικότερων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας.

Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική Αρχή (επικεφαλής ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης) έχει προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα σε νότια προάστια και νησιά αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς) ορισμένων Ρώσων υπηκόων που βρίσκονται στον διεθνή κατάλογο και εντοπίστηκε ότι διέθεταν περιουσία (ακίνητη η κινητή) και στην Ελλάδα.

Προς το παρόν οι δεσμεύσεις στην Ελλάδα περιουσιακών στοιχείων αφορούν μικρό αριθμό Ρώσων υπηκόων, καθώς οι σχετικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

The post Στην Αθήνα Ουκρανοί με οικονομική άνεση αναζητούν σπίτια στα προάστια appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα