Το «πλωτό παλάτι» του Δ.Κοντομηνά που πουλήθηκε για κρουαζιέρες με 160.000 ευρώ την εβδομάδα

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Ο Δημήτρης Κοντομηνας, ένας άρχοντας του επιχειρείν, έζησε μια ωραία ζωή γεμάτη από εμπειρίες και επιτυχίες.

Όσοι τον γνώρισαν από κοντά μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την συμπεριφορά του, το ενδιαφέρον του για τους συνεργάτες του, την διορατικότητα, την ευπρέπεια στον τρόπο διοίκησης και τις μελετημένες κινήσεις και αποφάσεις, που τον έφεραν δίκαια στην κορυφή την επιχειρηματικής πυραμίδας.

Αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα υγείας έφυγε πρόσφατα από την ζωή, αφού έδωσε επί δυόμιση χρόνια  μια άνιση μάχη…

Απέκτησε μια μεγάλη περιουσία

στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε σπίτια, γραφεία, κτήματα, εκτάσεις και σπάνια αντικείμενα και έργα τέχνης.

Ο Κοντομηνας δενόταν με τα αποκτήματα του.

Κάποια από αυτά είχαν μεγάλη συναισθηματική αξία γιατί ήταν συνυφασμένα με στιγμές η σημαντικές περιόδους της διαδρομής του.

Ένα από αυτά, ήταν και το σκάφος του «Quintessa».

ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Το πλωτό παλάτι είναι ένα σκαρί που δημιουργήθηκε στα ναυπηγεία της ολλανδικής Feadship.

Αγοράστηκε από τον Κοντομηνα από την οικογένεια του Θεόδωρου Βαρδινογιάννη και ταξίδεψε σε όλη την Μεσόγειο μεταφέροντας και διασκεδάζοντας Έλληνες και ξένους επώνυμους…

Μεταξύ των οποίων τον Τομ Χανκς και την σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον, την Μερυλ Στριπ, τον Κολιν Φερθ, τον Πιρς Μπρονσαν

την Μαριάννα Λάτση, τον Νίκο Κούρκουλο και πολλούς άλλους.

Ο ίδιος έλεγε ότι δεν θα ήθελε να το αποχωριστεί ποτέ, ούτε να το πουλήσει, αν και το είχαν ζητήσει πολλοί.

Κι όμως η «Quintessa», άλλαξε χέρια πριν ο Κοντομηνας κλείσει τα μάτια του!

Αγοράστηκε αντί 7,5 εκατ. ευρώ από εταιρία που νοικιάζει πολυτελείς θαλαμηγούς σε πλούσιους για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι των ονείρων τους μέσα στην χλιδή, έναντι 160.000 ευρώ την εβδομάδα.

Το πλοίο εκτός από ιδιοκτήτη, άλλαξε και όνομα.

Τώρα λέγεται «Kassandra» και φιγουράρει στο internet, έτοιμο να σαλπάρει για όπου επιθυμούν οι νέοι του (ανώνυμοι) επιβάτες!

Διαφημίζεται ως εξής.

ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

«Το πολυτελές γιοτ KASSANDRA (Ex Anastasia VE, Quintessa) έχει μήκος 46,50 μέτρα (152′ 7″) και αντιπροσωπεύει ένα όμορφο κλασικό σκάφος που κατασκευάστηκε από την Feadship το 1989.

 Το σκάφος ανακαινίστηκε το 2022 και προσφέρει νέους εσωτερικούς χώρους από την IPDY Ήρα Πετρομανωλάκη και φιλοξενεί έως και 1 επισκέπτες σε 7 καμπίνες, με επιπλέον καταλύματα για 12μελές πλήρωμα.

Το κύριο κατάστρωμα στο πίσω μέρος είναι πλήρως κλειστό για να παρέχει ένα σκηνικό που μοιάζει με χειμερινό κήπο για φαγητό και χαλάρωση με μεγαλύτερη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον, σε όλα τα είδη καιρού.

Το επάνω κατάστρωμα χρησιμοποιείται για την αποθήκευση των τρυφερών και μεγάλων μηχανοκίνητων παιχνιδιών νερού και όταν είναι καθαρό, αυτός ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χαλάρωση, άσκηση όπως γιόγκα ή ηλιοθεραπεία. 

Το μπροστινό κατάστρωμα διαθέτει καναπέ για ιδιωτική συνομιλία στον καθαρό αέρα και το χώρο ηλιοθεραπείας έχει περισσότερα καθίσματα καναπέ και μαξιλαράκια για να χαλαρώσετε στον ήλιο ή κάτω από έναν έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Το κάτω κατάστρωμα φιλοξενεί τη διαμονή των επισκεπτών και του πληρώματος, ενώ στο κεντρικό κατάστρωμα υπάρχει η κουζίνα, η επίσημη τραπεζαρία και το κεντρικό σαλόνι. 

Η επίσημη τραπεζαρία αποτελείται από ένα μεγάλο δωμάτιο με ένα μεγάλο τραπέζι και καρέκλες για μια οικεία γευστική εμπειρία ιδανική για τον εορτασμό ειδικών περιστάσεων.

 Η επίσημη τραπεζαρία μπορεί να κλείσει από το κεντρικό σαλόνι ή να παρέχει εύκολη ροή τραβώντας προς τα πίσω τη συρόμενη πόρτα.

Το κεντρικό σαλόνι έχει μια σκάλα μέχρι το skylounge προς τα εμπρός και στο κέντρο, και το σαλόνι διαθέτει έναν καναπέ, δύο ξαπλώστρες και ένα τραπεζάκι σαλονιού με θέα σε μια κολόνα τοποθετημένη τηλεόραση ευρείας οθόνης, πίσω από την οποία υπάρχει ένα δεύτερο σαλόνι που προσφέρει ένα άνετο, άνετο περιβάλλον με ένας καναπές, δύο πολυθρόνες και δύο επιπλέον καρέκλες γύρω από ένα τραπεζάκι. 

Η πίσω γωνία του λιμανιού έχει ένα τραπέζι ποτών/παιχνιδιών για τέσσερις θέσεις και στο πίσω μέρος υπάρχει μια πόρτα έξω στο κλειστό κύριο κατάστρωμα πίσω, ενώ μια σκάλα προς τα κάτω προς τον ξενώνα βρίσκεται στην πίσω δεξιά γωνία.

Το κατάλυμα μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 άτομα σε 7 καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο: 1 Master suite, 1 VIP καμπίνα, 3 δίκλινες καμπίνες και 2 μονές καμπίνες συν 1 κουκέτα Pullman. 

 Η Master σουίτα διαθέτει διπλό κρεβάτι, ιδιωτικό μπάνιο με δύο νεροχύτες, τουαλέτα, μπανιέρα και ντους. 

 Η VIP καμπίνα διαθέτει διπλό κρεβάτι, τηλεόραση ευρείας οθόνης, χώρο αποθήκευσης και ιδιωτικό μπάνιο με νιπτήρα, τουαλέτα και ντους. 

 Οι δύο καμπίνες διαθέτουν δύο μονά κρεβάτια, τηλεόραση ευρείας οθόνης, χώρο αποθήκευσης και ιδιωτικό μπάνιο με νιπτήρα, τουαλέτα και ντους. 

 Οι ευρύχωρες μονές καμπίνες διαθέτουν μονό κρεβάτι, τηλεόραση ευρείας οθόνης, καναπέ, αποθήκη και ιδιωτικό μπάνιο με νιπτήρα, τουαλέτα και ντους.»

The post Το «πλωτό παλάτι» του Δ.Κοντομηνά που πουλήθηκε για κρουαζιέρες με 160.000 ευρώ την εβδομάδα appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δ Κοντομηνά, 160 000,d kontomina, 160 000