Ούτε όπλα σε Ουκρανία, ούτε κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες: Τι κρύβει η στρατηγική του Ισραήλ

Το Ισραήλ επέλεξε μια διαφορετική διπλωματική προσέγγιση στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση. Η κυβέρνηση δεν έχει επιβάλει κυρώσεις κατά των Ρώσων ολιγαρχών, ούτε έχει στείλει όπλα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως πρότεινε η Ουάσιγκτον.

Όπως επισημαίνει ο Alistair Bunkall στο Skynews, το Ισραήλ παίζει «μπάλα» για τα δικά του συμφέροντα: μια εκστρατεία βομβαρδισμού εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία, στην οποία η Ρωσία πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια, και τις συνεχιζόμενες

συνομιλίες στη Βιέννη για την επίτευξη μιας νέας πυρηνικής συμφωνίας με Ιράν, στην οποία η Ρωσία είναι βασικός παράγοντας.

Έτσι, ο πρωθυπουργός Naftali Bennett προσπάθησε να έχει ρόλο μεσολαβητή, ταξιδεύοντας σε Μόσχα και Βερολίνο για συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Όλαφ Σολτς αντίστοιχα. Παράλληλα είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους Ουκρανούς και Ρώσους ηγέτες.

Δημοσιεύματα στην Jerusalem Post ανέφεραν ότι ο Μπένετ είπε στον Ζελένσκι να παραδοθεί με τον Μπένετ να εμφανίζεται ότι λειτούργησε ως αγγελιοφόρος μεταξύ των δύο πλευρών.

Η προσέγγιση του Ισραήλ δεν έχει κερδίσει πολλούς φίλους στο παρασκήνιο, αλλά αυτό δεν θα έχει σημασία τελικά τα καταφέρει. «Βάλτε τον Πούτιν και τον Ζελένσκι στο ίδιο δωμάτιο και θα έχετε μια ευκαιρία για ειρήνη. Η στρατηγική Μπένετ, όποιο κι αν είναι το κίνητρο, θα μπορούσε να αποδώσει», σημειώνει ο αρθρογράφος του Skynews.

The post Ούτε όπλα σε Ουκρανία, ούτε κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες: Τι κρύβει η στρατηγική του Ισραήλ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα