Το ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και η πρόταση στον Πούτιν

Ήταν οι πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν έλεγε ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» έγινε γιατί επρόκειτο η Ουκρανία να μπει στο ΝΑΤΟ.

Εξέλιξη που ήθελε, όπως τόνισε, να αποτρέψει καθώς η Ρωσία θεωρεί ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς αποτελεί απειλή για τη Μόσχα.

Όμως,

σύμφωνα με το Reuters, κατά την αρχή του πολέμου, ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία είχε εξασφαλίζει συμφωνία με την οποία οι Ουκρανοί δεσμεύονταν ότι θα μείνουν εκτός ΝΑΤΟ.

Κατά αυτόν τον τρόπο η Ρωσία δεν είχε πλέον ανάγκη να προχωρήσει σε εκτεταμένες πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Reuters ο Πούτιν απέρριψε τη συμφωνία αυτή λέγοντας στον απεσταλμένο του ότι πλέον στόχος του ήταν η προσάρτηση τμήματων της ουκρανικής επικράτειας, δηλαδή η συνέχιση του πολέμου μέχρι ο στόχος να επιτευχθεί.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίτρι Πεσκόφ το διέψευσε κατηγορηματικά: «Το ρεπορτάζ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. Οι πληροφορίες είναι απολύτως ανακριβείς» τόνισε.

Από την πλευρά του ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, δεν επιβεβαίωσε. Περιορίστηκε να πει ότι η Ρωσία χρησιμοποιούσε ως προπέτασμα καπνού τις διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να οργανώσει καλύτερα την εισβολή της.

The post Το ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και η πρόταση στον Πούτιν appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Πούτιν,nato, oukrania, poutin