Τα ερωτήματα της Καλαμάτας που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί για το πανάκριβο Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης

Το ΓΕΑ ανακοίνωσε την επίσκεψη του Αρχηγού του στις εγκαταστάσεις της Leonardo «στο πλαίσιο της έλευσης του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Μ-346 στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Δεν λέει ότι σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η κυβέρνηση η Ελλάδα επί της ουσίας «αγοράζει ώρες εκπαίδευσης» κι όχι αεροσκάφος, σε τιμές με τις οποίες θα μπορούσε να …αγοράσει τα αεροσκάφη που πήγε και είδε ο Α/ΓΕΑ! Αλλά αυτά

αποφάσισε η κυβέρνηση…

Να θυμηθούμε τι έχει συμβεί;

Στις  22/12/2020 η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για το Αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Καλαμάτας, δημοσιοποιείται.

 Σύμφωνα με την απόφαση, το κόστος της ισραηλινής πρότασης ανέρχεται σε €1,375 δισ.για διάστημα 22 ετών, δηλαδή έχει ένα μέσο ετήσιο κόστος €62,5 εκατ. για τον κρατικό προϋπολογισμό. Η καναδική προσφορά ανερχόταν σε €1,254 δισ. για διάστημα 20 ετών, δηλαδή είχε ένα μέσο ετήσιο κόστος €62,7 εκατομμυρίων. Η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γνωστοποιήθηκε στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων για  να εγκριθεί και από το ΚΥΣΕΑ.

Την επόμενη ημέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στο Militaire.gr δήλωνε:

Το θέμα λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες και περίεργες διαστάσεις λίγες μέρες αργότερα.

 Στις 5/1/2021 η επίσημη ανακοίνωση της ELBIT , λέει ότι το πρόγραμμα είναι για 20 έτη κι όχι 22 όπως λέει η ελληνική κυβέρνηση!  Κι αυτό δεν είναι τίποτα

 Στις 18/4/2021, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, η ELBIT έβγαλε επίσημη ανακοίνωση και δηλώνει ότι υπέγραψε συμβόλαιο $1.65 Δις για σύμβαση 20 χρόνων, ενώ το συμβόλαιο που υπογράφηκε είναι €1,82 Δις. Πέραν της διαφοράς στα νούμερα, η ELBIT λέει $1,65 (ή €1,375 με το 1,2 €/$) και το Υπουργείο €1,82 . Η διαφορά είναι περίπου 475 εκατομμύρια!!!

Στη συμφωνία προβλεπόταν δέσμευση της Elbit να αναλάβει για 20 χρόνια τη συντήρηση των μονοκινητήριων εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-6 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, συμβάλλοντας στη βελτίωση της αεροπορικής εκπαίδευσης των Ικάρων και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να γίνει η Καλαμάτα διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.

Μετά απ΄  όλα αυτά είχαμε πριν μερικές ημέρες το απόλυτο άδειασμα του ΥΕΘΑ ο οποίος ανέμενε τον Ισραηλινό ομόλογο του για να πάνε μαζί στην Καλαμάτα προς «επιθεώρηση του έργου» μετά φωτογράφησης προφανώς. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δεν ήρθε ,προτιμώντας να κάνει επίσκεψη στην Τουρκία…

Το συμπέρασμα είναι ότι η Καλαμάτα και το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης θα μας απασχολήσει για καιρό…

The post Τα ερωτήματα της Καλαμάτας που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί για το πανάκριβο Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα