Τι έκαναν τα ρωσικά μαχητικά MIG 31 στην Ουκρανία

Τα Ρωσικά μαχητικά MiG-31BM/BSM συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αεροπορικές επιχειρήσεις μάχης στην Ουκρανία. Αυτά τα αεροσκάφη δεν έχουν ανταγωνιστές με συγκρίσιμες δυνατότητες, γράφει η MWM. Για τη Δύση εξακολουθούν να αποτελούν ένα μυστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το avia, τα βαριά μαχητικά MiG-31BM/BSM μετείχαν σε αεροπορικές μάχες για πρώτη φορά τον Οκτώβριο. Αυτό σηματοδότησε ένα ορόσημο για τη ρωσική πολεμική αεροπορία και μια κατηγορία αεροσκαφών που τέθηκε σε υπηρεσία πριν

από 41 χρόνια.

Αν και το MiG-31 τέθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία το 1981 και οι δυνατότητές του αέρος-αέρος θεωρούνται από καιρό από τις καλύτερες στον κόσμο, αυτό το αεροσκάφος είναι ένα από τα λίγα αεροσκάφη στο ρωσικό οπλοστάσιο που μέχρι το 2020 δεν έχει συμμετάσχει σε εχθροπραξίες. Και αυτό, παρότι στο μεγαλύτερο μέρος πόρων της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών βομβαρδιστικών διηπειρωτικής εμβέλειας, χρησιμοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις εναντίον στόχων των ανταρτών στη Συρία.

Αν και το κόστος λειτουργίας τους είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό των μαχητικών τύπου Su-35, τα πλεονεκτήματα απόδοσης του MiG-31 είναι επίσης πολύ σημαντικά – πράγμα που σημαίνει ότι είναι απίθανο να τεθούν εκτός λειτουργίας μέχρι το διάδοχό του, που σε αυτό το στάδιο είναι υπό εξέλιξη.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του MiG-31 είναι ότι οι δυνατότητές του παραμένουν σε μεγάλο βαθμό μυστήριο για τους αντιπάλους της Μόσχας στη Δύση: Εκτός από το νέο Su-57, είναι η μόνη κατηγορία τακτικών μαχητών που δεν έχει εξαχθεί ποτέ. Η μόνη χώρα που χρησιμοποιεί το MiG-31 εκτός από τη Ρωσία είναι το Καζακστάν, που τα κληρονόμησε από τη Σοβιετική Ένωση.

Το MiG-31 δεν έχει παγκόσμια ανταγωνιστές, σύμφωνα με το avio, με συγκρίσιμες ικανότητες και ο αριθμός τους σε υπηρεσία στον ρωσικό στόλο μπορεί κάλλιστα να αυξηθεί εάν το αεροσκάφος συνεχίσει να επιδεικνύει τις δυνατότητές του στον ουκρανικό ουρανό.

The post Τι έκαναν τα ρωσικά μαχητικά MIG 31 στην Ουκρανία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
MIG 31, Ουκρανία,MIG 31, oukrania