Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Χτυπήσαμε με πυραύλους στο Κίεβο άρματα που δόθηκαν στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως βομβάρδισε και κατέστρεψε θέσεις που βρίσκονταν άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα που είχαν παραδοθεί στην Ουκρανία από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

«Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας, μεγάλου βεληνεκούς, που εκτοξεύτηκαν από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις στα περίχωρα του Κιέβου κατέστρεψαν άρματα μάχης T-72 που παραδόθηκαν από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα που βρίσκονταν σε χώρους συντήρησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο δήμαρχος

της πόλης Μπρόβαρι, περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς υπάρχει μυρωδιά αιθάλης στον αέρα μετά τις εκρήξεις.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας και ο δήμαρχος του Κιέβου δήλωσαν ότι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 εκτόξευσαν πυραύλους στο Κίεβο από την Κασπία Θάλασσα νωρίς την Κυριακή και δύο από τις ανατολικές συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας συγκλονίστηκαν από εκρήξεις σε επίθεση που είχε στόχο σιδηροδρομική υποδομή στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα χτυπήσει νέους στόχους εάν οι ΗΠΑ αρχίσουν να προμηθεύουν στην Ουκρανία πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Παρά τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή, τις τελευταίες εβδομάδες δεν είχαν σημειωθεί επιθέσεις στην ουκρανική πρωτεύουσα, αφού η Μόσχα έχει επικεντρωθεί στις ανατολικές και νότιες επαρχίες της χώρας.

Ουκρανία: Θέλουμε κι άλλα όπλα από τη Δύση

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας μίλησε την ανάγκη της χώρας για συνεχή στρατιωτική βοήθεια από τις δυτικές χώρες προκειμένου να ξεπεραστεί η στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας.

«Έχουμε ήδη μπει σε έναν παρατεταμένο πόλεμο και θα χρειαστούμε συνεχή υποστήριξη», δήλωσε η Ganna Malyar στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή.

«Η Δύση πρέπει να καταλάβει ότι η βοήθειά της δεν μπορεί να είναι εφάπαξ, αλλά κάτι που συνεχίζεται μέχρι τη νίκη μας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι όπλα μεγάλου βεληνεκούς αποστέλλονταν στην Ουκρανία ως μέρος ενός πακέτου 700 εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει ραντάρ παρακολούθησης αέρα, πρόσθετους αντιαρματικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς Javelin, πυρομαχικά πυροβολικού και ελικόπτερα.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι οι νέες στρατιωτικές παραδόσεις θέτουν την Ουάσιγκτον σε κίνδυνο να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση με τη Μόσχα.

The post Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Χτυπήσαμε με πυραύλους στο Κίεβο άρματα που δόθηκαν στην Ουκρανία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσικό, Άμυνα, Χτυπήσαμε, Κίεβο, Ουκρανία,rosiko, amyna, chtypisame, kievo, oukrania