Ρωσία – Ουκρανία: Βομβαρδισμοί, πρόσφυγες και μπαράζ επιπόλαιων δηλώσεων από τη Δύση

Το σκίτσο του ΣΤΑΘΗ για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς

Περιοχές ρωσόφωνων βομβαρδίζονται και η Ρωσία έχει δεχτεί ήδη 40.000 πρόσφυγες. Ωστόσο η Δύση εξακολουθεί να θεωρεί ως δεδομένο ότι η ρωσική εισβολή θα γίνει πολύ σύντομα και εκτιμά χωρίς καμία απόδειξη , ότι οι βομβαρδισμοί σε περιοχές ρωσόφωνων είναι προβοκάτσια της Μόσχας!

Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων εντυπωσιάζουν για την επιπολαιότητα τους, αν κι εδώ στην Ελλάδα

δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν…

Μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται τώρα να είναι «πολύ πιο πιθανή» και όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι «αναμένεται πολύ, πολύ σύντομα», δήλωσε σήμερα Βρετανός υπουργός, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα. 

«Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, μια επίθεση, μια εισβολή φαντάζει πολύ πιο πιθανή αλλά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε αυτό», δήλωσε ο Τζέιμς Κλέβερλι στο Sky News.

«Ό,τι βλέπουμε υποδηλώνει πως μια εισβολή είναι πολύ, πολύ πιθανή και αναμένεται να γίνει πολύ, πολύ σύντομα». 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να μην σκέφτεται λογικά άρα η απειλή κυρώσεων ίσως να μην είναι αρκετή για να αποθαρρύνει μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Οι κυρώσεις ίσως να μην είναι αρκετές για να αποθαρρύνουν κάποιον που ενεργεί παράλογα, δήλωσε ο Τζόνσον στο BBC και «πρέπει να αποδεχθούμε αυτή τη στιγμή ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανώς να μην σκέπτεται λογικά γι’ αυτό και να μην βλέπει την καταστροφή που έπεται».

40.000 πρόσφυγες στη Ρωσία

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχει δεχθεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που εγκαταλείπουν την ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο ασκών χρέη υπουργού Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης Αλεξάντερ Τσουπριγιάν δήλωσε ότι 40.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην περιοχή Ροστόφ στης νότιας Ρωσίας και φιλοξενούνται σε 92 προσωρινά καταφύγια.  

Οι χώρες της Δύσης δεν μπορούν να τείνουν επ’ αόριστον ‘κλάδο ελαίας’ στη Ρωσία, λέει ο Σαρλ Μισέλ 

 Οι χώρες της Δύσης δεν μπορούν να συνεχίζουν να τείνουν επ’ αόριστον «κλάδο ελαίας» ενώ η Ρωσία κλιμακώνει την ένταση κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Το μεγάλο ερώτημα παραμένει: θέλει το Κρεμλίνο τον διάλογο;», ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. «Δεν μπορούμε να προσφέρουμε  επ’ αόριστον κλάδο ελαίας ενώ η Ρωσία πραγματοποιεί δοκιμές πυραύλων και συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα», στα ουκρανικά σύνορα, πρόσθεσε. 

The post Ρωσία – Ουκρανία: Βομβαρδισμοί, πρόσφυγες και μπαράζ επιπόλαιων δηλώσεων από τη Δύση appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία – Ουκρανία, Βομβαρδισμοί, Δύση,rosia – oukrania, vomvardismoi, dysi