Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν διέταξε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών. «Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση», δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του στις 05:00 (ώρα Ελλάδας). Εκρήξεις στο Κίεβο, στην Οδησσό και σε αρκετές πόλεις στα ανατολικά Ο κ. Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν μπορούσε να ανεχθεί αυτές που αποκάλεσε απειλές από την Ουκρανία και προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης ανάμιξης, προειδοποιώντας ότι
Είπε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία και διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η επιβολή κατοχής. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς».
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πλήττουν ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές με όπλα υψηλής ακρίβειας
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.
Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο επιθέσεων με το πυροβολικό ή με πυραύλους πόλεις ή περιοχές όπου ζουν άμαχοι.
Η Ρωσία προχωρά σε «εισβολή ευρείας κλίμακας»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αρχίσει «εισβολή ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία και ότι αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.
«Ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση. Πρόκειται για επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον [πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ] Πούτιν. Τώρα είναι ώρα για δράση», ανέφερε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας μέσω Twitter.
Εκρήξεις στο Κίεβο
Ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News μεταδίδει πως ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο, λεπτά αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Εκρήξεις στη Μαριούπολη
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Μαριούπολη, πόλη όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην ανατολική Ουκρανία, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ενέκρινε τη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη στη γραμμή του μετώπου, με μισό εκατομμύριο κατοίκους.
Ουκρανία: Θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος (ΜΜΕ)
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώτερο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας της κυβέρνησης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μεταδίδουν ότι το Κίεβο ετοιμάζεται να κηρύξει άμεσα στρατιωτικό νόμο σε όλη την επικράτεια.
Η Ρωσία έχει στο στόχαστρο «τη χούντα του Κιέβου», δηλώνει ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ο Βασίλι Νεμπένζια, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν στο στόχαστρο «τη χούντα που βρίσκεται στην εξουσία στο Κίεβο», μετά την ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πως διέταξε να διεξαχθεί «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.
«Δεν εξαπολύσαμε επίθεση εναντίον του ουκρανικού λαού, αλλά εναντίον της χούντας που βρίσκεται στην εξουσία στο Κίεβο», είπε κατά το κλείσιμο της τοποθέτησής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Λίγο νωρίτερα, ο ουκρανός ομόλογός του Σεργκίι Κίσλιτσια είπε πως «δεν υπάρχει καθαρτήριο για τους εγκληματίες πολέμου. Πάνε απευθείας στην κόλαση, πρεσβευτή».
Οι ΗΠΑ κατέθεσαν σχέδιο απόφασης στο ΣΑ που καταδικάζει τη Ρωσία για τον «πόλεμο» που εξαπέλυσε εναντίον της Ουκρανίας, είπε η αμερικανίδα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.
Η Γαλλία από την πλευρά της καταδίκασε την «περιφρόνηση» της Μόσχας έναντι των Ηνωμένων Εθνών, διά στόματος του πρεσβευτή της στον ΟΗΕ, του Νικολά ντε Ριβιέρ.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε τη στρατιωτική επιχείρηση με έκτακτο τηλεοπτικό του διάγγελμα την ώρα που συνερχόταν για να συνεδριάσει εκτάκτως το ΣΑ του ΟΗΕ για την ουκρανική κρίση.
The post Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν διέταξε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία appeared first on Militaire.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εισβολή στην Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί - Οι εμπόλεμες ζώνες - Live οι εξελίξεις
- Βόμβα Λαβρόφ: Αναφορά στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» λόγω… Ντονμπάς
- “Βόμβα” από τον διευθυντή Ασφάλειας Πατρών: Μοναδική υπεύθυνη για τον θάνατο των 3 κοριτσιών είναι μητέρα – BINTEO
- Όχι ρε φίλε. Γιατί να γίνεται πάντα έτσι. Γιατί;
- Ουκρανία: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές στο Κίεβο – Σφοδρές μάχες από βορά μέχρι ανατολή
- Δραματικές ώρες στην Ουκρανία: Εκρήξεις σε Κίεβο, Οδησσό και Μαριούπολη
- Διάγγελμα Πούτιν: Ξεκινάει στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς
- Ουκρανία ώρα μηδέν: Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ ζήτησαν στρατιωτική βοήθεια από τον Πούτιν – Ετοιμοι για εισβολή οι Ρώσοι
- Εισβολή στην Ουκρανία: Δείτε ζωντανή εικόνα από το Κίεβο
- Καταπέλτης το πόρισμα για γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονικής
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις militaire
- 24 Φεβρουαρίου σαν σήμερα: 1821 ο Υψηλάντης κηρύσσει στο Ιάσιο την έναρξη του Αγώνα
- «Όταν ο ελληνικός στρατός πολεμούσε στην Ουκρανία»
- «Ελληνικό ,εδώ τα καλά οικόπεδα»! Εμβληματική επένδυση αλλά για ποιον;
- Μεταθέσεις ΠΑ: Κι άλλο φάουλ…
- Η τουρκική κλιμάκωση, η προειδοποίηση Καμμένου και η «φοβική αποσιώπηση» της Αθήνας
- Επίθεση στην Ουκρανία από τη Ρωσία μετά το διάγγελμα Πούτιν
- Η Ουκρανία στην κόψη του ξυραφιού και τα μηνύματα για την Ελλάδα
- Εξοπλισμοί: Κάποιοι νομίζουν ότι τα δις είναι στραγάλια κι ετοιμάζονται να δώσουν 2 δις για εκσυχρονισμό αρμάτων μάχης!!!
- «Η Άμυνα της χώρας μας δεν είναι μόνο τα εξοπλιστικά της»
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν διέταξε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία

- Τελευταία Νέα militaire
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν διέταξε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία
- Επίθεση στην Ουκρανία από τη Ρωσία μετά το διάγγελμα Πούτιν
- Εξοπλισμοί: Κάποιοι νομίζουν ότι τα δις είναι στραγάλια κι ετοιμάζονται να δώσουν 2 δις για εκσυχρονισμό αρμάτων μάχης!!!
- Η Ουκρανία στην κόψη του ξυραφιού και τα μηνύματα για την Ελλάδα
- Η τουρκική κλιμάκωση, η προειδοποίηση Καμμένου και η «φοβική αποσιώπηση» της Αθήνας
- «Ελληνικό ,εδώ τα καλά οικόπεδα»! Εμβληματική επένδυση αλλά για ποιον;
- «Η Άμυνα της χώρας μας δεν είναι μόνο τα εξοπλιστικά της»
- H παγκόσμια αστάθεια και τα πραξικοπήματα- Β.Χωραφάς
- Μεταθέσεις ΠΑ: Κι άλλο φάουλ…
- «Όταν ο ελληνικός στρατός πολεμούσε στην Ουκρανία»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιωτικός νόμος κηρύχθηκε στη χώρα - «Χτυπά» στρατιωτικές υποδομές η Ρωσία
- Ο Πούτιν διέταξε εισβολή στην Ουκρανία – Συνεχής Ενημέρωση
- Ουκρανία: Δραματικές στιγμές στο Κίεβο – Σειρήνες πολέμου ηχούν στην πόλη
- Πέραμα: Υπάρχει μέριμνα για τα αδέσποτα
- Midori: «Επιτυχία σημαίνει να υπηρετείς το γενικό καλό»
- Αυξημένος ο κίνδυνος θανατηφόρου εμφράγματος για τους ηλικιωμένους που ζορίζονται οικονομικά
- Ένα θαρραλέο ελληνικό ντεμπούτο είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς
- Γλυκή: Το χωριό φυσικό – όριο των νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας
- Βαρουφάκης: Καρτέλ νέμονται την ηλεκτρική ενέργεια, τα σούπερ μάρκετ και την αγροτική παραγωγή
- Ουκρανία: Οι απολυταρχίες αμφισβητούν τις δημοκρατίες