«Η Άμυνα της χώρας μας δεν είναι μόνο τα εξοπλιστικά της»

Το τέλος της πανδημίας σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να είναι πολύ κοντά, η κρίση όμως της ακρίβειας που ξέσπασε, σε συνάρτηση με την γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή μας, σίγουρα δεν αποτελεί ένα συγκυριακό φαινόμενο.

Γράφει ο

Θανάσης Κονίδας

Πρόεδρος

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων / ΥΕΘΑ.

Ο διπλασιασμός του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου, του πετρελαίου θέρμανσης

και των καταναλωτικών αγαθών, ξαναβάζει σε δυσκολίες τα μικρομεσαία νοικοκυριά, εξανεμίζοντας το εισόδημα των χαμηλότερων στρωμάτων, δημιουργώντας ανατροπές τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία.

 Στη βουλή τις προηγούμενες ημέρες η Εθνική Αντιπροσωπία ενέκρινε, τις συμβάσεις των Εξοπλιστικών Προγραμμάτων που αφορούν την ενίσχυση της Αμυντικής θωράκισης της χώρας μας. Συμφωνίες αναγκαίες μετα τις συνεχής προκλήσεις της γείτονας.

Με την αγορά των αεροπλάνων Rafale και τις φρεγάτες Belhara, αλλάζει όλο το γεωπολιτικό status στην περιοχή, αυξάνετε η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων και η περιφρούρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η Άμυνα  της χώρας μας όμως, δεν είναι μόνο τα Εξοπλιστικά της.

Είναι και τα στελέχη της, αυτά που επιχειρούν αλλά και αυτά που υποστηρίζουν και συντηρούν, συμβάλλοντας στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που αποτυπώθηκε πρόσφατα τόσο στη Εθνική όσο και στη Υγειονομική κρίση.

Στην αποστολή αυτή συμβάλει και το Πολιτικό Προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είναι οι συνάδελφοι που δουλεύουν στη συντήρηση και την παραγωγή, μια και το Υπουργείο μας είναι αυτό που τα φτιάχνει και τα παράγει σχεδόν όλα (από σαπούνια, χρώματα, φάρμακα, ιατρικό οξυγόνο έως επισκευές  κινητήρων αεροσκαφών και ελικοπτέρων).

Είναι οι συνάδελφοι που εργάζονται στα Αεροδρόμια, στις Πτέρυγες Μάχης και συντηρούν τα Αεροσκάφη μας και τα Ελικόπτερα, είναι οι συνάδελφοι που εργάζονται στους Ναυστάθμους όπου επισκευάζουν και συντηρούν των Στόλο μας και τα Υποβρύχια μας, είναι οι συνάδελφοι που εργάζονται στα Στρατιωτικά Εργοστάσια όπου συντηρούν και επισκευάζουν  τα Άρματα και κάθε οπλικό σύστημα, είναι οι συνάδελφοι που εργάζονται στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία μας κάτω από δύσκολες, αντίξοες και πολλές φορές ακραίες συνθήκες. 

Είναι ο δεύτερος πυλώνας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που με την αποστολή τους συμβάλουν ως πολλαπλασιαστής ισχύος στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εντύπωση προκαλεί το πόρισμα της διυπουργικής επιτροπής που παραδόθηκε τις ημέρες αυτές και αφορά το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας για όλο το Δημόσιο τομέα. Ένα πόρισμα που αφορά και το Πολιτικό Προσωπικό που εργάζεται στους πιο πάνω χώρους και είναι δικαιούχοι αυτού του επιδόματος. Ένα πόρισμα με παντελής έλλειψη στοιχείων, μετρήσεων και δεδομένων. Ένα πόρισμα που λίγο ή πολύ μας λέει πως οι εν λόγω χώροι εργασίας,  είναι «χειρουργεία» και χωρίς επικινδυνότητα, όταν έχουμε κάθε χρόνο τις περισσότερες απώλειες συναδέλφων, εν υπηρεσία η ένεκα αυτής, από κάθε άλλο Υπουργείο.

Είναι ανεπίτρεπτο να επιχειρείτε με το πόρισμα αυτό, μεταβολή του μέχρι σήμερα πλαισίου για το Υπουργείο μας και συγκεκριμένα των δύο ΚΥΑ που νομοθετήθηκαν και πέρασαν την «κρησάρα» του ποιο σκληρού μνημονίου (2012).

Είναι ανεπίτρεπτο όταν οι δύο ΚΥΑ είναι νομοθετημένες πάνω σε πορίσματα Επιτροπών Εργασίας, σε μετρήσεις  Ινστιτούτων (Δημόκριτος, ΕΛΙΝΥΑΕ) και Υγειονομικών Επιτροπών, να μας φέρνουν ένα πόρισμα που βασίζεται σε ατεκμηρίωτους  πειραματισμούς. 

Οι «σοφοί», που το επεξεργάστηκαν, προφανώς και δεν ήθελαν από τι φαίνεται τον εξ ορθολογισμό του, αλλά ήταν,  απ’ ότι δείχνουν τα στοιχεία σε διατεταγμένη αποστολή με σκοπό  να στραγγαλίσουν τους ήδη  εξαθλιωμένους μισθούς μας, την στιγμή που μας λένε πως η χώρα μας βγαίνει και από τα μνημόνια.

Βρισκόμαστε στην δίνη μιας πολύπλευρης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης στο πλαίσιο της οποίας, οποιαδήποτε επιπλέον περικοπή στων πάσης φύσεως οικονομικών απολαβών, θα ήταν αδιανόητη και θα ανέτρεπε τον οικονομικό προϋπολογισμό μας.

Θα πρέπει η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του εν λόγω Προσωπικού, να αποτρέψει τα δεδομένα του «απαράδεκτου» πορίσματος.

Δεν θα πρέπει να κοπεί το επίδομα  από κανένα δικαιούχο συνάδελφο, να παραμείνει ως έχει και προς αποκατάσταση τον «αδικιών», να δοθεί και στους συναδέλφους που περιλαμβάνει η τρίτη ΚΥΑ, που δεν πρόλαβε να νομοθετηθεί λόγω πρόωρων εκλογών και φέρει και την υπογραφή του σημερινού κ. Πρωθυπουργού.

κ. Υπουργέ, θα πρέπει να επιστρέψετε το πόρισμα και να μην επιτρέψετε την εφαρμογή του, καθώς το ζήτημα αφορά εργαζόμενους που χρήζουν σεβασμό στήριξης και έμπρακτης αναγνώρισής του έργου τους, καθώς προσφέρουν υπό αντίξοες συνθήκες καθημερινά τα μέγιστα συμβάλλοντας στην Άμυνα τις χώρας μας και είναι αποφασισμένοι να μην το κάνουν αποδεκτό.

κ. Υπουργέ, μετά τις συμβάσεις των εξοπλισμών και για την υποστήριξη τους, θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα με fast track διαδικασίες και σε προσλήψεις Πολιτικού Προσωπικού με γνώσεις και εξειδίκευση που χρειάζεται το Υπουργείο μας για τα Εργοστάσια, τους Ναύσταθμοι και τις Πτέρυγες Μάχης, μια και υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις.

κ. Υπουργέ  είναι όσο ποτέ τόσο επιτακτική η ανάγκη προσλήψεων Πολιτικού Προσωπικού ώστε το υπάρχον να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και την τεραστία εμπειρία στο νέο στελεχιακό δυναμικό, εξοικονομώντας τεράστια κεφάλαια με άριστα αποτελέσματα για να μην περάσει η συντήρηση και επισκευή στον ιδιώτη με ότι αυτό συνεπάγεται, θωρακίζοντας περεταίρω την Άμυνα της χώρας. 

The post «Η Άμυνα της χώρας μας δεν είναι μόνο τα εξοπλιστικά της» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η Άμυνα,i amyna