Παρά τα τουρκικά… γλυκόλογα, «Δεν ξεχνώ»! Κ.Μαρδάς

Γράφει ο

Κώστας Μαρδάς

Η… μειλίχια πρόκληση του Χουλουσί Ακάρ να μοιραστούμε… εξ ημισείας το Αιγαίο, αποτελεί ένα ορόσημο της αλα Τούρκα… λάιτ, μετασεισμικής ρητορικής, γεγονός που αποδεικνύει δυστυχώς, για άλλη μια φορά, το όριο της λεγόμενης «διπλωματίας των λαών».

Μόλις… 34 εικοσιτετράωρα κράτησε η μετασεισμική ύφεση. Η οποία φορτίσθηκε θετικά με την ακαριαία απόφαση Μητσοτάκη για «επίθεση» ανθρωπισμού των σωστικών συνεργείων της Ελλάδας.

«Επίθεση» που βρήκε πανεθνική αποδοχή. (Εξαιρουμένων των… στραταρχών της κακότητας στο facebook)

Ναι μεν, ο Τούρκος Πρόεδρος, από τις 6 Φεβρουαρίου που έγινε ο φοβερός σεισμός των 49.000 νεκρών συνανθρώπων μας, απέφυγε να επαναλάβει:

Ότι θα εξαπολύσει πυραύλους Ταϊφούν κατά της Ελλάδας…

Ότι θεωρεί αιτία πολέμου την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων ακόμα και κατά ένα μίλι όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και νοτίως της Κρήτης…

Ότι θα μας… πετάξει στη θάλασσα -όπως το 1922– έτσι και… εκστρατεύσουμε προς Σμύρνη μεριά, βοηθούντων των αμερικανικών Βάσεων (εδώ γελάνε!)…

Ότι τα ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν κυριαρχία λόγω στρατιωτικοποίησης…

Ότι θα έρθει ξαφνικά ένα βράδυ…

Αλλά:

Φαίνεται πως μέσω του πρωτοπαλίκαρού του στρατηγού υπουργού Άμυνας εγκαινιάζει τη νέα, «ευγενική» πολιτική, κατά των ελληνικών συνόρων.

Ιδού λοιπόν στις 11 Μαρτίου, ο φιλοξενούμενος σε εκπομπή του CNN Turk, με φόντο τις σκηνές των σεισμόπληκτων, Χουλουσί Ακάρ, ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το είπε καθαρά:

«Έχουμε εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τους είπαμε ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου. Έγινε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα και εκφράσαμε τα συλλυπητήρια μας. Ελπίζουμε ότι τα προβλήματα μας θα επιλυθούν. Εκφράζουμε διαρκώς ότι είμαστε υπέρ του δίκαιου διαμοιρασμού του πλούτου στο Αιγαίο»!..

Την ίδια μέρα… κατά σύμπτωση, λέμβος με 31 επιβάτες, ξεκινώντας από τα τουρκικά παράλια έναντι του Φαρμακονησίου, ανετράπη λόγω κακοκαιρίας και ο διακινητής προκάλεσε τον πνιγμό 5 επιβαινόντων, ενώ το ελληνικό λιμενικό σε συνεργασία με το τουρκικό προέβη σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Αυτό σήμανε την επάνοδο –έστω και σε χαλαρούς ρυθμούς- της στρατοχωροφυλακής στην πολιτική χρησιμοποίησης των κατατρεγμένων μεταναστών – προσφύγων για παραβίαση των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ερντογανική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, το νεότευκτο αεροπλανοφόρο Αναντολού, με δυνατότητα απονήωσης 110 ντρόουνς, διατάχθηκε να αποπλεύσει στο Αιγαίο και στη θάλασσα της Κρήτης. Προηγουμένως, πραγματοποίησε αποβατική άσκηση σε ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά, στα σχέδια –λέει– υπεράσπισης της «Γαλάζιας Πατρίδας», παραπέμποντας προοπτικά σε αποβατική ενέργεια προς… ανακατάληψη «κατεχόμενου» από την Ελλάδα νησιού.

Επιπροσθέτως, στις 14 Μαρτίου, σημειώθηκαν 23 παραβιάσεις από 3 ελικόπτερα, τα οποία αναχαιτίσθηκαν.

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι μετά τον σεισμό δεν υπήρξε υπερπτήση στο Αιγαίο, διευκολύνοντας και το Κογκρέσο στην παροχή των F16…

Πράγματι, σε σχέση με τις παραβιάσεις του «πολεμικού» Ιανουαρίου, που ήταν 1000, οι παραβιάσεις του σεισμικού Φεβρουαρίου έπεσαν στις 170. Δηλαδή δεν μηδενίστηκαν!

Και μία μόνο παραβίαση, συνιστά αμφισβήτηση των εναερίων συνόρων της Ελλάδας. Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πολιτικοδιπλωματικά. Και όχι με μια αφελή αντίληψη περί δήθεν καλής θέλησης του εχθρού στην προοπτική Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Άμυνας.

Η Τουρκία, δια των χειλέων αυτού τούτου του Προέδρου της, έχει αναγορευθεί σε κράτος που ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση κατά των νησιών μας, αν δεν αποχωρήσει και ο τελευταίος… αστυνομικός. (Για την Πυροσβεστική δεν έχει θέσει –προς στιγμήν– θέμα…)

Παρά τους χαμηλούς τόνους Ακάρ, παρά την… αφωνία Ερντογάν, παρά τη συμφωνία αλληλο-υποστήριξης για την υποψηφιότητα της Ελλάδας στα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την υποψηφιότητα εισόδου της Τουρκίας στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (ενώ δεν αναγνωρίζει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας!), τα ελεγχόμενα τουρκικά μίντια συνέχισαν τον χαβά τους. Με πρώτο το κανάλι Haber Turk, που επανήλθαν στο αγαπημένο τους θέμα για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, αναδεικνύοντας κινδυνολογικά την έγκριση του Κογκρέσου πώλησης στην Ελλάδα 60 αμφίβιων τεθωρακισμένων ύψους 263 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όσοι έχουν στο βάθος του μυαλού τους μια συμφωνία τύπου Πρεσπών στο Αιγαίο, ας θυμηθούν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, συναινούντων και των Κεμαλικών και της Ακσενέρ, έχει περάσει στην εθνική ατζέντα της Τουρκίας μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά των νησιών μας στο Ανατολικό Αιγαίο:

Έλαβε εξουσιοδότηση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για απόφαση αποστολής στρατευμάτων εκτός Τουρκίας.Κατέθεσε επιστολή, θέτοντας θέμα άρσης της ελληνικής κυριαρχίας στον ΟΗΕ.Υπαγόρευσε ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας περί αποχώρησης του ελληνικού στρατού από τα νησιά «το συντομότερο δυνατόν».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο νίκης του Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, ανατρέχοντας στο αρχείο μου, διαβάζω την τοποθέτηση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου 2017:

«Όσο η κυβέρνηση Ερντογάν δεν κάνει τίποτα για την κατάληψη των νησιών από την Ελλάδα, η κατάληψη θα συνεχίζεται!». (Οζτούρκ Γιλμάζ, βουλευτής του κεμαλικού κόμματος, ομιλία στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση).

Θυμίζω, επιπροσθέτως, ότι ο Κιλιντζάρογλου, στον προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2018 δεσμεύτηκε:

«Αν εκλεγόμουν Πρόεδρος, η πρώτη επίσκεψη που θα έκανα, θα ήταν σε ένα από τα κατεχόμενα από την Ελλάδα τουρκικά νησιά…».

Οkey…

Ναι στους χαμηλούς τόνους, ναι σε ένα μορατόριουμ περιορισμού αεροναυτικών ασκήσεων ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επεισοδίου, ναι ακόμη και σε ένα προσωρινό πάγωμα ερευνητικών δραστηριοτήτων στην Ανατολική Μεσόγειο (μέχρι να έρθουν όλα τα Ραφάλ και οι Μπελαρά), αλλά…

…Αλλά «Δεν ξεχνώ!»   

Αφού, το έργο το έχουμε ξαναδεί…

Η Τουρκία, είτε με Ερντογάν είτε με Κιλιντζάρογλου, μόλις επωφεληθεί από την οικονομική βοήθεια Δύσης και Ανατολής, (που απ’ ότι φαίνεται, δίνεται χωρίς όρους), ανασυγκροτώντας τις σεισμόπληκτες περιοχές, θα ανοίξει την εθνική της ατζέντα κατά των νησιών μας ξεκινώντας από το Άλφα:

«Αποστρατιωτικοποίηση» .

The post Παρά τα τουρκικά… γλυκόλογα, «Δεν ξεχνώ»! Κ.Μαρδάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρά, Δεν, Κ Μαρδάς,para, den, k mardas