Οι δύο αξιωματικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

Η υπόθεση της επιχειρούμενης πώλησης πυρομαχικών έχει δύο πρωταγωνιστές αξιωματικούς. Ο ένας απόστρατος κι ο άλλος εν ενεργεία. Ο ένας είναι ο απόστρατος Ναύαρχος Κυριακίδης διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών. Ο άλλος ο Ταξίαρχος Παπαδάκης από τον οποίο ξεκίνησε ο θόρυβος για την πώληση των πυρομαχικών.

Και οι δύο εξαιρετικοί. Για τον Ναύαρχο έχουμε προσωπική άποψη και ήταν ένας από τους λόγους που κρατήσαμε πολύ χαμηλούς τόνους για το θέμα της συμφωνίας . Ακόμη κι αν υπήρχαν ή υπάρχουν λάθη στην επιχειρούμενη συμφωνία η παρουσία του σ΄ αυτή τη θέση εξασφαλίζει ότι δεν υπήρχε

και δεν υπάρχει κανένας δόλος.

Για τον Ταξίαρχο έχουμε ακούσει καλά λόγια .

Ο Ναύαρχος λογικά μετά από τη χθεσινή συζήτηση θα πρέπει να αισθάνεται καλύτερα,μετά από τα πυρά που δέχτηκε από κάποιους συγκεκριμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Ο Ταξίαρχος πέρασε πολύ μεγάλη περιπέτεια. Κι εξηγούμαστε:

•Το επεισόδιο που είχε με τον Καμμένο στο γραφείο του ΥΕΘΑ δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την νομιμότητα της σύμβασης,όπως 15 ημέρες τώρα έλεγε η αντιπολίτευση. Ήταν πασίγνωστο αυτό και στη ΝΔ, η οποία δεν ενημερώθηκε στις 7 Νοεμβρίου όπως είπε χθες στη Βουλή ο κ.Τασούλας. Η ΝΔ γνώριζε το επεισόδιο από την πρώτη στιγμή και οι δημοσιογράφοι από εκεί το μάθαμε…Το επεισόδιο Καμμένου-Ταξίαρχου είχε να κάνει με την μεταφορική εταιρεία που θα αναλάμβανε την μεταφορά των πυρομαχικών. Ο Καμμένος δεν ήθελε να δώσει πληροφορίες ο Ταξίαρχος σε κάποιους Σαουδάραβες, εκείνος μίλησε και ο Καμμένος αντέδρασε υπερβολικά.

Οι περιπέτειες του Ταξίαρχου δεν τελείωσαν εκεί. Είδε την αναφορά που ποτέ δεν κατέθεσε να γίνεται δημόσιο ανάγνωσμα!!! Πως από τον υπολογιστή του βρέθηκε στα ΜΜΕ,σε κομματικά γραφεία και στη Βουλή, ο ίδιος δηλώνει πως δεν το γνωρίζει. Ποιος πήρε το κείμενο της αναφοράς ενός Ταξίαρχου από τον υπολογιστή του είναι θέμα που απασχολεί; Θα ΄πρεπε.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δήλωσε χθες στη Βουλή ότι ο Ταξίαρχος δεν είναι υπό διωγμό. Αν πράγματι όπως λένε οι πληροφορίες δεν ήταν αυτός ο πρωταγωνιστής των διαρροών δεν υπάρχει και κανένας απολύτως λόγος να ΄ναι.

Το παράδοξο είναι ότι χθες ακούσαμε πολλούς στη Βουλή να μιλούν για διασυρμό αξιωματικών. Αν τους πονάμε τόσο ας μην τους χρησιμοποιούμε με τόσο άγαρμπο τρόπο.

The post Οι δύο αξιωματικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα