Ποιοι ανακάλυψαν χθες την Υεμένη και οι δύσκολες αποφάσεις για τις πωλήσεις όπλων

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία, τέθηκε και το θέμα της χρήσης τους. Που θα τα χρησιμοποιούσε η Σαουδική Αραβία,αναρωτήθηκαν κάποιοι, αναφέροντας βεβαίως όσα συμβαίνουν στην Υεμένη.

Το εύλογο ερώτημα είναι αν όσοι χθες θυμήθηκαν την Υεμένη δεν την σκέφθηκαν όταν ενέκριναν ομόφωνα την πώληση… Όταν αποφασίζουν και εγκρίνουν μια τέτοια συμφωνία είναι δυνατόν να μην είχαν τη παράμετρο Υεμένη στο μυαλό τους και τη θυμήθηκαν χθες;

Προφανώς

και δεν είναι καθόλου ευχάριστο το γεγονός να πουλάμε όπλα σε χώρες που γνωρίζουμε ότι θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον άλλων χωρών. Όμως θα πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις: θέλουμε ή δεν θέλουμε να πουλήσουμε πλεονάζον στρατιωτικό υλικό για να μπεί λίγο χρήμα στο ταμείο; Αν αποφασίσουμε οριστικά ναι,τότε μάλλον θα πρέπει να αποδεχτούμε πως μόνο τέτοιες χώρες θα απευθυνθούν σ΄ εμάς για να αγοράσουν πυρομαχικά. Άρα το να παριστάνουμε εκ των υστέρων πως είχαμε την εντύπωση ότι η Σαουδική Αραβία θα χρησμοποιούσε τα βλήματα …ως βεγγαλικά είναι εξοργιστικά υποκριτικό.

The post Ποιοι ανακάλυψαν χθες την Υεμένη και οι δύσκολες αποφάσεις για τις πωλήσεις όπλων appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα