Ποιος πήγε στη Βουλή χωρίς πυρομαχικά στην συζήτηση για τη συμφωνία με τη Σ.Αραβία

Όσο η ημέρα για τη συζήτηση περί πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία πλησίαζε το κλίμα που μεταδιδόταν από το Μοσχάτο όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΝΔ ήταν θριαμβευτικό. Θεωρούσαν ότι είχαν αρκετά στοιχεία ώστε να ταρακουνήσουν για καλά την κυβέρνηση. Δεν ξέρουμε γιατί, πάντως οποιοσδήποτε μπόρεσε να δει να ψύχραιμα τη χθεσινή συζήτηση κατάλαβε γρήγορα ότι η ΝΔ πήγε στην συζήτηση χωρίς πυρομαχικά!

Να βάλουμε σε μια σειρά τι προέκυψε από τη χθεσινή συζήτηση:

• Ο περιβόητος Β.Παπαδόπουλος από τον Μάιο του 2016 είναι εξουσιοδοτημένος από τους Σαουδάραβες και συγκεκριμένα από τον

Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Αύγουστο του 2016 με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ζητήθηκε από τον Έλληνα στρατιωτικό ακόλουθο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- να ελεγχθεί ξανά η αυθεντικότητα της εξουσιοδότησης. Τον Σεπτέμβριο του 2016 υπήρξε απάντηση από τη Σαουδική Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό και στις 17 Νοεμβρίου 2016 υπήρξε επίσημο πιστοποιητικό προς χρήση από το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας που υπέγραψε, ο Διευθυντής της Επιτροπής Εξοπλισμών.Η αποκάλυψη που έγινε χθες στη Βουλή από τον Τσίπρα έχει να κάνει αμέσως μετά από τη 17η Νοεμβρίου, όταν από την πρεσβεία μας στο Ριάντ προέκυψε άλλος Έλληνας που ήθελε να έρθει στην Αθήνα για να αγοράσει τα πυρομαχικά φθηνότερα από τα 66 εκατομμύρια που είχαν συμφωνηθεί! Τον κατονόμασε ο Τσίπρας. Είναι ο Τζ. Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης.

Η ΝΔ που τις τελευταίες 15 ημέρες είχε φτιάξει ένα αφήγημα σκανδάλου λογικά θα έπρεπε να εμφανιστεί με κάποια στοιχεία και επιχειρήματα που θα το έκαναν πραγματικό σκάνδαλο. Δεν νομίζουμε ότι μπόρεσε να δημιουργήσει έστω την αίσθηση αυτή, επαναλαμβάνοντας όσα έχουν γραφτεί στον Τύπο τις τελευταίες 15 ημέρες,όχι μία αλλά πολλές φορές. Επίσης έδειξε απολύτως αιφνισδιασμένη από την αποκάλυψη της εμπλοκής του Τζ. Σφακιανάκη, η οποία παρουσιάστηκε από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο ως η εξήγηση για το “πάγωμα” της συμφωνίας που όπως είπε κάποιοι ήθελαν να χαλάσουν.

The post Ποιος πήγε στη Βουλή χωρίς πυρομαχικά στην συζήτηση για τη συμφωνία με τη Σ.Αραβία appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα