«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού υπονομεύουν την αξιοπιστία μιας εθνικής πολιτικής υδρογονανθράκων»-Πρ.Εμφιετζόγλου

«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει άλλες παραχωρήσεις για έρευνες υδρογονανθράκων υπονομεύουν την αξιοπιστία μιας εθνικής πολιτικής υδρογονανθράκων», αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Στη δήλωση του αναφέρει:

Η επιτάχυνση των ερευνών από την Exxon Mobil, νότια και ΝΔ της Κρήτης, και

η προοπτική διεξαγωγής γεωτρήσεων το 2024, είναι ένα καλό και ελπιδοφόρο μήνυμα ότι, επιτέλους, η Ελλάδα, έστω και πολύ καθυστερημένα, μπαίνει στο χορό της εξορύξεως υδρογονανθράκων, εκμεταλλευόμενη και το στρατηγικό παράθυρο ευκαιρίας που συνιστά ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ευρώπης στη σημερινή συγκυρία.

Κοντά όμως σ’ αυτή τη θετική είδηση, άρχισαν πάλι οι γνωστές «πράσινες» παλινωδίες και παλινδρομήσεις του Πρωθυπουργού, οι οποίες πληρώθηκαν πολύ ακριβά μέχρι τώρα από τη χώρα. Δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι δεν θα δοθούν άλλες άδειες και παραχωρήσεις, πέρα από αυτές που έχουν ήδη δοθεί. Είναι ανήκουστο για μια χώρα, που βρίσκεται ουσιαστικά στο πρώτο αρχικό στάδιο ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, να επιβάλλει στον εαυτό της τέτοιους αυτοπεριορισμούς. Τα προσχήματα είναι τα ίδια, που είχαν οδηγήσει στην απεμπόληση των Ελληνικών υδρογονανθράκων μέχρι το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσεως στην Ευρώπη, που ήρθε να δείξει πόσο έωλα και ανεδαφικά ήταν τα ιδεολογήματα περί «πράσινης» ενέργειας, που είχαν προβληθεί, κατά την προηγούμενη περίοδο.

Η Πατριωτική Ένωση, που είχε επικρίνει σκληρά την ανερμάτιστη ενεργειακή πολιτική της Κυβερνήσεως, τόσο σε ό,τι αφορά τους υδρογονάνθρακες όσο και τους Ελληνικούς λιγνίτες, καλεί την Κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα τις παλινωδίες και τους νέους επικίνδυνους πειραματισμούς, σε σχέση με την έρευνα και την εξόρυξη των Ελληνικών υδρογονανθράκων. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια στρατηγική ευκαιρία να κατακτήσει μια άλλη θέση στον τομέα της ενέργειας και να ενισχύσει καταλυτικά την οικονομία της και τον γεωπολιτικό της ρόλο.

Θα ήταν έγκλημα να απεμπολήσει η να υποσκάψει αυτό το ρόλο, με παράλογους αυτοπεριορισμούς, που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα μιας εθνικής ενεργειακής πολιτικής.

The post «Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού υπονομεύουν την αξιοπιστία μιας εθνικής πολιτικής υδρογονανθράκων»-Πρ.Εμφιετζόγλου appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα