ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ LIVE

LIVE – ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – Δείτε σε live χάρτη την κίνηση στους δρόμους αυτή την ώρα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι χάρτες της Google

παρουσιάζουν την κίνηση στους δρόμους με τρία διαφορετικά χρώματα:

Το πράσινο υποδηλώνει ότι η κυκλοφορία διεξάγεται απρόσκοπτα δίχως καθυστερήσεις,το πορτοκαλί ότι υπάρχουν κάποιες μικρές καθυστερήσεις, καιτο κόκκινο ότι η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων και τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν.Δείτε σε LIVE ΧΑΡΤΗ την ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

Πατήστε πάνω στον χάρτη (ή ΕΔΩ) για να δείτε LIVE την ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ στην ΑΘΗΝΑ και σε άλλες πόλεις της ΕΛΛΑΔΑΣ μέσω του GOOGLE MAPS LIVE.

Επίσης, μπορείτε να δείτε την τελευταία ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο από την Αστυνομία για την κίνηση στους δρόμους της Αττικής (πατήστε ΕΔΩ) και της Θεσσαλονίκης (πατήστε ΕΔΩ).

Δείτε ακόμη: Κλειστοί δρόμοι λόγω κακοκαιρίας – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους στο GOOGLE MAPS LIVE

Αναρωτιέστε από πού αντλούν τα Google Maps τις πληροφορίες για την ενημέρωση για την κίνηση στο οδικό δίκτυο;

Ας δούμε πώς φτάσαμε εδώ: Χρονιά σταθμός ήταν το 2009. Τότε η Google αποφάσισε να στραφεί στον πληθοπορισμό (crowdsourcing). Τι είναι αυτό; Η συλλογή των δεδομένων για την κίνηση στους δρόμους γίνεται εθελοντικά από τους χρήστες smartphone.

Δηλαδή, πηγή δεδομένων για τη Google σήμερα είμαστε όλοι εμείς. Πώς γίνεται, λοιπόν, αυτό; Εφόσον χρησιμοποιούμε το Google Maps στο smartphone μας και έχουμε ενεργοποιημένη τη λειτουργία «Τοποθεσία», τότε η εφαρμογή είναι σε θέση να στέλνει σε real time ανώνυμες πληροφορίες στην Google για το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόμαστε.

Έτσι, η Google αξιοποιεί τις πληροφορίες προκειμένου να υπολογίσει:

πόσα αυτοκίνητα βρίσκονται στον συγκεκριμένο δρόμοτην ταχύτητα με την οποία κινούνται, σε πραγματικό χρόνο.

Η ακρίβεια των μετρήσεων εξαρτάται από το πλήθος των χρηστών. Όσο περισσότεροι άνθρωποι, δηλαδή, χρησιμοποιούν την εφαρμογή, τόσο πιο ακριβή είναι τα δεδομένα για την κυκλοφορία οχημάτων στους δρόμους.

Σημειώστε, επίσης, ότι η Google κρατά ένα ιστορικό για τον κυκλοφοριακό φόρτο σε συγκεκριμένους δρόμους. Γιατί το κάνει; Για να μπορεί να εκτιμήσει κάθε φορά πώς θα είναι η κυκλοφορία σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε αυτούς τους δρόμους. Έτσι, βγάζει ποια ώρα αναμένεται να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Σύμφωνα με τη Google η κοινή χρήση της τοποθεσίας του smartphone των χρηστών είναι εντελώς ανώνυμη. Κατά συνέπεια, Η εταιρεία δεν γνωρίζει την ακριβή πηγή των εισερχόμενων πληροφοριών για να μας δείξει στον χάρτη ποια είναι η κίνηση στους δρόμους.

The post ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ LIVE appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα