Οι ακατανόητες ανησυχίες του Α/ΓΕΕΘΑ για τα ελικόπτερα του ΠΝ κι ένα αποκαλυπτικό εξώδικο

Η αποστρατείες Πετράκη-Λυμπέρη από τις θέσεις του Α/ΓΕΝ και του Αρχηγού Στόλου αντίστοιχα μετά από τριετή θητεία, φαίνεται ότι δεν έχουν ικανοποιήσει τον Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος για λόγους που είναι μάλλον δύσκολο να εξηγηθούν, δείχνει να έχει μια εμμονή εναντίον τους. Ίσως και εναντίον του ΠΝ!!!

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες του militaire.gr ο Α/ΓΕΕΘΑ, εγγράφως μάλιστα, επιρρίπτει εμμέσως  ευθύνες στους δύο Αρχηγούς για προβλήματα διαθεσιμοτήτων στα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού!

Ως γνωστόν η συντήρηση των ελικοπτέρων του ΠΝ είχε δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία. Στις 6 Μαίου του 2021 σε ειδική τελετή που έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ο Α/ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr είπε μεταξύ άλλων:

«Στο χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι παραδόθηκε “το πρώτο από τα έντεκα ελικόπτερα Aegean Hawk που κατέχει το Πολεμικό Ναυτικό” και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι από ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, που προχωρά με γρήγορη, αποτελεσματική και διαφανή εκπλήρωση”.

Ο κ. Φλώρος σημείωσε ότι “η διαθεσιμότητα των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σημαντική για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή”, ενώ χαρακτήρισε τη χρήση των ελικοπτέρων “εξαιρετικά σημαντική στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας”.

Συνεχάρη, δε, το Πολεμικό Ναυτικό για τη συνεργασία του με ιδιωτικό φορέα για τη συντήρηση και αναβάθμιση των ελικοπτέρων, τονίζοντας πως “το Πολεμικό Ναυτικό, σε δύσκολους καιρούς, καταφέρνει να αυξάνει τη διαθεσιμότητα των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Όπως θυμόμαστε στην ομιλία του ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε εμφανιστεί θετικός για το outsourcing και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στις 7 Ιουνίου 2022, οι εργαζόμενοι στην ΕΑΒ έστειλαν στη διοίκηση της εταιρίας τους ένα εξώδικο το οποίο είχε να κάνει με ιδιωτική εταιρία στην οποία είχε ανατεθεί η συντήρηση των C-130. Σε αυτό το εξώδικο οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ έγραφαν για τις «ιδιωτικές συντηρήσεις»:

Γνώριζε το ΓΕΕΘΑ το περιστατικό; Βεβαίως και το γνώριζε αφού διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση την οποία ανέλαβε έμπιστος του «ναύαρχος». Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ δεν είναι γνωστό αλλά αυτό που είχε προκαλέσει «σούσουρο» ήταν η πληροφορία που έλεγε ότι η έρευνα θα ασχολούνταν περισσότερο με το αν για το παραλίγο ατύχημα ευθύνονταν το πλήρωμα του ελικοπτέρου κι όχι τα προβλήματα που ανέφεραν ότι είχε το ελικόπτερο!

Με όλα αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να γίνει κατανοητή η έγγραφη ανησυχία του Α/ΓΕΕΘΑ για τα ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, πολύ περισσότερο η προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στους πρώην Αρχηγούς ΓΕΝ και Στόλου!

Και μια και μιλάμε για ελικόπτερα, ο κ.Φλώρος οφείλει να εξηγήσει τι σκοπεύει να προτείνει για τα ελικόπτερα NH-90  που οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν με 650 εκατομμύρια από τις τσέπες τους. Οφείλει να πει την πρόταση του προτού προχωρήσουμε σε παραγγελία …νέας παρτίδας ελικοπτέρων, αυτή τη φορά αμερικανικών Black Hawk.

The post Οι ακατανόητες ανησυχίες του Α/ΓΕΕΘΑ για τα ελικόπτερα του ΠΝ κι ένα αποκαλυπτικό εξώδικο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα