Προεκλογικά, γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια έχουν τους ομογενείς

Εντονότατες είναι οι διαμαρτυρίες των ομογενών στο Μόναχο (όχι σε καμιά μακρινή χώρα, αλλά μέσα στην Ευρώπη) για την αδυναμία τους να κλείσουν ραντεβού στο προξενείο του Μονάχου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Κάποιοι κάνουν λόγο για αναμονή ακόμα και επί τρίμηνο. Αν έτσι ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για τους ομογενείς, προεκλογικά, είναι άκρως αμφίβολο εάν θα «εισπράξει» την ψήφο τους, για την οποία κατά τα λοιπά δηλώνει ότι κόπτεται.

Οι καταγγελίες, μάλιστα, είδαν το φως της δημοσιότητας στον

ομογενειακό Τύπο, με τον τίτλο: «Απενεργοποιημένο το πρόγραμμα Διαβατηρίων του Γενικού Προξενείου Μονάχου».

Αναλυτικά, στο δημοσίευμα του ιστότοπου, www.gr-news.de, αναφέρονται τα εξής:

«Με τις εθνικές εκλογές αλλά και την τουριστική σαιζόν να βρίσκονται προ των πυλών, οι Έλληνες ομογενείς που ζουν και εργάζονται στη Βαυαρία σπεύδουν να ανανεώσουν ή να αιτηθούν την έκδοση νέου διαβατηρίου.

Εκεί είναι που αρχίζει ο μεγάλός Γολγοθάς του “ραντεβού” και η προκλητική ανυπαρξία του Γενικού Προξενείου Μονάχου, καθώς όπως θα δείτε και στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης η ανάλογη ηλεκτρονική φόρμα έχει απενεργοποιηθεί “προσωρινά” καθιστώντας αδύνατη την υποβολή ηλεκτρονικού αιτήματος για ραντεβού.

Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζουν εδώ και 5 μέρες όσοι προσπάθησαν και κλείσουν/αιτηθούν ηλεκτρονικά ραντεβού!

Ο χαρακτηρισμός “προκλητική ανυπαρξία” ανταποκρίνεται δυστυχώς για ακόμη μια φόρα στη ζοφερή πραγματικότητα των τελευταίων 3 ετών, καθώς το Γενικό Προξενείο Μονάχου αιτήθηκε και έλαβε έκτακτη κρατική επιχορήγηση/δαπάνη ύψους 3.600 € ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις έκτακτες ανάγκες της περιόδου Απρίλιος-Ιούνιος 2023 για την εξυπηρέτηση του κοινού!»

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως το προξενείο έχει επανειλημμένως χρηματοδοτηθεί, προκειμένου αφενός να φτιάξει την διαδικτυακή πύλη του, αφετέρου για μεταφράσεις εγγράφων και γραμματειακή υποστήριξη. Παρά ταύτα, όπως καταγγέλλουν οι ομογενείς, υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία.

«Όλα τα παραπάνω», αναφέρεται στο δημοσίευμα, «για την ανύπαρκτη εξυπηρέτηση του κοινού!» Και προσθέτει: «Οι αρμόδιοι, η Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο και η κυρία Μαρινάκη αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα και ο κύριος Κατσανιώτης, αισθάνονται άραγε υπεύθυνοι ώστε να επιληφθούν επιτέλους και να αλλάξει άμεσα η γενικότερη κατάσταση;».

The post Προεκλογικά, γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια έχουν τους ομογενείς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα