Ο «λογαριασμός» από Ρωσία που μπορεί να πληρώσει η Ελλάδα στο στρατό της-Στρατηγός Γ.Καμπάς

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Γιώργος Καμπάς μιλά στο Militaire.gr για τις εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, εξηγώντας τις κινήσεις της Μόσχας και του Κιέβου σε στρατιωτικό αλλά και διπλωματικό επίπεδο.

Ο κ.Καμπάς μιλά για τη θέση της Τουρκίας αλλά και για την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να πάρει σαφή αντί-ρωσική θέση στην κρίση. Δεν κρύβει τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η στάση για τη χώρα και ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ένα μεγάλο κομμάτι της αντιαεροπορικής και αντιαρματικής άμυνας της χώρας είναι ρωσικής προέλευσης! Πως θα συντηρηθεί;

Από

τη συζήτηση προκύπτει και η αστειότητα των προβλέψεων του «νομοσχεδίου Μενέντεζ» για το οποίο πολλοί έχουν σπεύσει να πανηγυρίσουν στην Ελλάδα επειδή…σπρώχνει τα F-35. Σε αυτό προβλέπεται η αμερικανική απαίτηση να αποσύρουμε όλα τα ρωσικά όπλα που διαθέτουμε έναντι του εξευτελιστικού ποσού των 150 εκατομμυρίων δολαρίων! Πόσα χρήματα χρειάζονται για να αντικατασταθούν τα ρωσικά όπλα; Σύμφωνα με τον κ.Καμπά θα χρειαστούν 3 δις! Τέλος απαντά στο ερώτημα για το τι πραγματικά χρειάζεται ο Στρατός Ξηράς για να ενδυναμωθεί. Χρήσιμη η απάντηση του για όσους πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», τώρα τελευταία.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

The post Ο «λογαριασμός» από Ρωσία που μπορεί να πληρώσει η Ελλάδα στο στρατό της-Στρατηγός Γ.Καμπάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Ελλάδα, -Στρατηγός Γ Καμπάς,rosia, ellada, -stratigos g kabas