«Ο ανυπότακτος η αληθινή ιστορία του Εθνικού Διχασμού»-Νέο βιβλίο του Γιώργου Ρωμανού

Νέο βιβλίο από τον Γιώργο Ρωμανό. Τίτλος του  «Ο ανυπότακτος, Η αληθινή Ιστορία του «Εθνικού Διχασμού». Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λειμών.

Ο ανυπότακτος ήταν υπαρκτό πρόσωπο που εκ της θέσεώς του βίωσε και κατέγραψε άγνωστα μέχρι σήμερα τμήματα της ελληνικής Ιστορίας. Η μετωνυμία του ονόματός του οφείλεται στο ότι οι επίγονοί του ζουν… Όλα τα δημόσια πρόσωπα, στρατιωτικοί, πολιτικοί και μη, εμφανίζονται με τα πραγματικά τους ονόματα σε ένα θρίλερ πολέμου, κατασκοπίας, έρωτα και λεπτομερούς καταγραφής της καθημερινότητας βάσει ντοκουμέντων. 

Το βιβλίο αποτελεί το πρώτο, αυτοτελές, τμήμα μιας τριλογίας με κυρίαρχο θέμα την αληθινή Ιστορία του Εθνικού Διχασμού, κατά τον Α΄ΠΠ. Αντί της στεγνής ιστοριογραφίας επιλέχθηκε σκόπιμα η λογοτεχνική αφήγηση, διότι μόνο αυτή αποδίδει πλήρως το κλίμα της εποχής και τα ψυχολογικά πορτραίτα των απλών ανθρώπων όσο και των μοιραίων για την Ελλάδα ηγετών των οποίων οι πράξεις θα κριθούν από τον αναγνώστη.

Η πολυετής συγγραφή του βιβλίου βασίστηκε στις αφηγήσεις και τα Σημειωματάρια του ανυπότακτου τα οποία διασώθηκαν από τους επιγόνους του. Με αφετηρία αυτά ερευνήθηκαν περισσότερες από 260 πηγές, που συνιστούν μία από τις μεγαλύτερες έρευνες του θέματος. Χρησιμοποιήθηκαν: αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα των υπουργείων εξωτερικών ΗΠΑ, Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Ιταλίας, και του Βατικανό, βιβλία, περιοδικά, αναξιοποίητα αρχεία της Βουλής των Ελλήνων, μεγάλα και μικρά ιδιωτικά αρχεία, εφημερίδες, εκδόσεις.

Η καταιγιστική δράση αρχίζει τον Ιανουάριο του 1916, στην βάναυσα κατακτημένη από τους «Συμμάχους» Κέρκυρα, όμως οι αποκαλύψεις ξεκινούν το 1834, από την Κρήτη. Τα γεγονότα διαδραματίζονται: α. στην ιστορικά μοναδική και ενιαία Ήπειρο, τμήμα της οποίας είναι η επινοημένη «Βόρειος Ήπειρος» με το πάντοτε ανοιχτό «βορειοηπειρωτικό» ζήτημα. β. στην με προδοσία κατακτημένη από τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΝΤ Θεσσαλονίκη –πόλη στρατόπεδο –, όπου και το σκοτεινό παρασκήνιο της κυβέρνησης «Εθνικής Αμύνης» η οποία έφερε τον Διχασμό. γ. στη Μακεδονία, και την αποκλεισμένη/κατακτημένη από τους «Συμμάχους» Αθήνα.

The post «Ο ανυπότακτος η αληθινή ιστορία του Εθνικού Διχασμού»-Νέο βιβλίο του Γιώργου Ρωμανού appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα