“ΝΑΤΟ σοβαρέψου”! Από τον “κομμουνιστικό κίνδυνο” στον “κακό λύκο” Πούτιν!

Παλιά ήταν ο “κομμουνιστικός κίνδυνος”…Για δεκαετίες όλες οι χώρες της Δύσης,μαζί και η Ελλάδα, ετοιμάζονταν να τον αντιμετωπίσουν. Το ΝΑΤΟ έπαθε σοκ με την έλλειψη αντιπάλου,μόλις ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε. Δυσκολεύτηκε,αλλά πάντα έβρισκε “αντίπαλο”. Σ΄ αυτή τη προσπάθεια πολλές χώρες της πλήρωσαν άσχημα. Τα τελευταία χρόνια ΝΑΤΟ και Δύση κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να δημιουργήσουν τον νέο “κακό λύκο” που δεν είναι άλλος από τη Ρωσία.

Ο Marcus Godwyn από το Global Research, αποδομεί το παραμύθι…

Γράφει μεταξύ άλλων:

“Δεδομένου ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί συνεχίζουν αμείλικτα να εκπέμπουν προειδοποιήσεις στους ατυχείς πληθυσμούς τους για την αυξανόμενη “ρωσική απειλή”,να υπενθυμίσουμε την από 12-11-2017 προειδοποίηση από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg: “Προετοιμαστεί για ρωσική εισβολή” .

Ας αναλύσουμε ποιος ακριβώς μεταξύ των εκατόν πενήντα εκατομμυρίων π Ρώσων στον κόσμο στην πραγματικότητα συνιστά απειλή για τη “Δύση”…

…Ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι Ρώσοι στον κόσμο σήμερα; Είναι, όπως η δύση χρειάζεται τόσο απεγνωσμένα να πιστεύεις, η ρωσική κυβέρνηση και ο πρόεδρό της Βλάντιμιρ Πούτιν;

Ένα ηχηρό ΟΧΙ είναι η μόνη δυνατή απάντηση που μπορεί να δώσει οποιοσδήποτε λογικός, ορθολογικός και ακόμη και ελαφρώς ενημερωμένος συνειδητός άνθρωπος.

Αν έπρεπε να σκεφτώ μία λέξη για να συνοψίσω τη συμπεριφορά της ρωσικής κυβέρνησης τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα ήταν: “ZEN”!

Η Δύση άρχισε να προκαλεί ανοιχτά τη Ρωσία στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά η προσπάθεια επίθεσης της τις ΗΠΑ στη Δαμασκό το 2013 αποκρούστηκε από τη Ρωσία (και μερικοί λένε και από την Κίνα). Η Ρωσία έχει υποστεί ατέλειωτες και πολύ ακραίες προκλήσεις που μπορούν να ερμηνευτούν ως προσπάθεια να σπρώξουν τη Ρωσία να κάνει την πρώτη κίνηση προς τον πόλεμο με τη Δύση.

Η βίαιη ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης από τις ΗΠΑ και την ΕΕ τον Φεβρουάριο του 2014 θα μπορούσε να οδηγήσει τον επικεφαλής του Κρεμλίνου, στην απόφαση να ξεκινήσει τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι δεν περίμεναν μια τέτοια ακραία κίνηση από τη Δύση και αιφνιδιάστηκαν. Αν ο Πούτιν ήταν το είδος του ατόμου που επιτρέπει στον εαυτό του να αποφασίζει με κριτήριο την προσωπική του υπερηφάνεια τώρα θα είμασταν όλοι ραδιενεργός σκόνη .

Το γεγονός είναι ότι υπό την ηγεσία του Πούτιν, η Ρωσία απλώς “απορροφά” κάθε επίθεση της Δύσης.Αντιδρά με στρατιωτικά μέσα μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και αφού έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ένοπλη σύγκρουση με τη Δύση. Η περίπτωση της Κριμαίας και της Συρίας είναι τα δύο πιο σημαντικά παραδείγματα.

Η ρωσική αυτοσυγκράτηση έχει αφήσει τη Δύση όλο και πιο εκτεθειμένη, στη κοινή γνώμη και έχει οδηγήσει σε απογοήτευση τους ηγέτες της Δύσης”.

Με λίγα λόγια ο συντάκτης γράφει: ΝΑΤΟ σοβαρέψου…

The post “ΝΑΤΟ σοβαρέψου”! Από τον “κομμουνιστικό κίνδυνο” στον “κακό λύκο” Πούτιν! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα