Μυτιλήνη: Πως ένας στρατιωτικός ιατρός κάνει τους κατοίκους να αισθάνονται πιο ασφαλείς

Ένας  στρατιωτικός ιατρός, επεμβατικός καρδιολόγος ανέλαβε να  δώσει ζωή σε ένα αιμοδυναμικό εργαστήριο το οποίο και βρίσκεται στο ακριτικό νησί της Λέσβου και το οποίο δυστυχώς παρέμενε ανενεργό επι δύο και πλέον έτη ενώ υπήρχε η υλικοτεχνική υποδομή έτοιμη.

Έτσι ξεκίνησε  για πρώτη φορά στo Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

H αναγκαιότητα της δημιουργίας του προέκυψε με τραγικό τρόπο, όταν ο αρχικελευστής Παναγιώτης Κυμούρης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών,

τον περασμένο Απρίλιο, προδομένος από την καρδιά του.

Η οικογένεια του είχε ζητήσει αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα για να ενισχυθεί το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Αιμοδυναμικό Κέντρο.

Ο στρατιωτικός επεμβατικός Καρδιολόγος, ο οποίος στα πλαίσια της συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας,  έχει  την κατάλληλη εκπαίδευση στην εκτέλεση στεφανιογραφιών.

Από τον Σεπτέμβριο γίνονται στο νησί στεφανιογραφίες με απόλυτη επιτυχία.

Η λειτουργία του Εργαστηρίου είναι σημαντική για τους κατοίκους της Λέσβου καθώς συμβάλλει :

στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιώνστην άμεση πρόσβαση των κατοίκων της Λέσβου σε εξειδικευμένες, υψηλής σπουδαιότητας υπηρεσίες υγείας.στη μείωση της ταλαιπωρίας και την εξάλειψη της οικονομικής επιβάρυνσης λόγω μετακίνησης των ασθενών εκτός νήσου.στη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς στον πληθυσμό της νήσου και των επισκεπτών της.Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης θα αναδειχθεί σε Κέντρο Αναφοράς για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και θα συμβάλει στην υγειονομική αυτάρκεια του ακριτικού μας νησιού.

The post Μυτιλήνη: Πως ένας στρατιωτικός ιατρός κάνει τους κατοίκους να αισθάνονται πιο ασφαλείς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα