«Ουδέτερος Μπάϊντεν-Ερντογάν με Rafale»-Κώστας Μαρδάς

Όσοι αναλυτές θριαμβολογούν για τον Μπάϊντεν, ότι θα είναι πιο κοντά στην Ελλάδα και την Κύπρο, ας προσγειωθούν, διαβάζοντας την πλήρη δήλωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ για την απειλή της Τουρκίας ότι δεν θα επιτρέψει έρευνες και γεωτρήσεις από χώρες, εταιρείες και πλοία, χωρίς την άδειά της , στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη , την οποία θεωρεί δική της υφαλοκρηπίδα,

βάσει του χάρτη που κατέθεσε τον Μάρτιο του 2020 και αναρτήθηκε στον ΟΗΕ:

Γράφει ο

Κώστας Μαρδάς

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τα μέρη να λάβουν μέτρα που συμβάλλουν στη μείωση της έντασης.

 Η πολιτική των ΗΠΑ για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μακροχρόνια και δεν έχει αλλάξει. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Αυτό είναι συνεπές με τη θέση των ΗΠΑ για όλα τα κράτη.

 Σε τομείς αλληλεπικαλυπτόμενων θαλάσσιων αξιώσεων, προτρέπουμε τα μέρη να επιλύσουν τις θαλάσσιες διαφορές τους ειρηνικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κύπρου, όπως όλοι οι πόροι της, θα πρέπει να μοιράζονται ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Προσοχή στη διατύπωση : 

«Καλούμε τα δυο μέρη να συμβάλουν στη μείωση της έντασης»… (εξομοιώνοντας την Τουρκία,  που έχει κάνει 8 παράνομες γεωτρήσεις υπό την προστασία πολεμικών πλοίων και ένοπλη παρεμπόδιση του ερευνητικού Nautical Geo, με τiς νόμιμες δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας…) 

Αναγνωρίζουν απλώς «το δικαίωμα να αναπτύξει τους πόρους της» (καθαρά θεωρητική θέση αρχής….).

 Μιλούν για ….”αλληλο – επικαλυπτόμενες αξιώσεις” (εξισώνοντας τη νόμιμη κυπριακή ΑΟΖ με την μονομερή δήλωση υφαλοκρηπίδας εκ μέρους της αυθαίρετης Άγκυρας….)  και…

…Και ζητούν να μοιρασθεί το φυσικό αέριο…”ισομερώς” …ή «δίκαια…»… (Δηλαδή, μεταξύ των παρανομούντων τουρκοκυπρίων και της νόμιμης κυπριακής Δημοκρατίας!..).

Άλλο:

Σύμφωνα με όσα γράφει η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ:

 

«Με τη διμερή συμφωνία που έγινε δεκτή από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής βουλής, 36 μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ και 250 στρατιωτικοί του Κατάρ θα σταθμεύουν μόνιμα στην Τουρκία και θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές , αλλά και πολεμικές επιχειρήσεις» !

Με 36 Ραφάλ η Τουρκία , με 18 η Ελλάδα….

Ο Σουλτάνος είναι δύσκολος αντίπαλος …

Γι αυτό , ας μην θριαμβολογούμε σαν παιδάκια …

Και ας ελπίσουμε ότι η φίλη και σύμμαχος Γαλλία θα αποτρέψει την μεταστάθμευση , με το επιχείρημα διαρροής τεχνολογικών μυστικών …

Πάντως, ενώ η σύμβαση εκκρεμούσε για ψήφιση εδώ και ένα χρόνο, ο Μακρόν δεν έθεσε θέμα… 

Αν βέβαια, έχει τέτοια δυνατότητα από την σύμβαση πώλησης προς το τουρκόφιλο Κατάρ, όπου η Τουρκία διατηρεί βάση με 5.000 στρατιώτες προς υποστήριξη της ισλαμικής απόλυτης μοναρχίας.

Και ας τα βλέπουν όσοι βιάζονται να κηρύξει… «εδώ και τώρα» η Ελλάδα 12 μίλια, να ορίσει ΑΟΖ και να πάρουμε την Πόλη με ένα νόμο και ένα άρθρο !..

Όλες οι ειδήσειςΓιατί ζήτησε συγγνώμη ο Πάπας από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;«Κάθε μέρα χάνονται όσοι χάθηκαν στο Μάτι…Τότε είχαμε συγκλονιστεί»-Μήνυμα Γ.Κύρτσου στο twitter«Η αποστολή Ελλήνων στο Σαχέλ πρέπει να περάσει από τη Βουλή»-Γ.ΚατρούγκαλοςΚρίση στην Τουρκία: Τα ενδεχόμενα εξαγωγής της δυτικά και της προσφυγής στο ΔΝΤ

The post «Ουδέτερος Μπάϊντεν-Ερντογάν με Rafale»-Κώστας Μαρδάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουδέτερος Μπάϊντεν-Ερντογάν, Rafale-Κώστας Μαρδάς,oudeteros bainten-erntogan, Rafale-kostas mardas