«Μόλις λίγα λεπτά πριν την Καταστροφή»

Το 1970 ο Ρώσσος πράκτορας Yuri Alexandrovich Bezmenov αποστάτησε στον Καναδά, όπου αφού σπούδασε πολιτικές επιστήμες, εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Το 1980 μετακόμισε στο Los Angeles και το 1985 έδωσε μια συνέντευξη στον συγγραφέα G. Edward Griffin. Σε αυτή την περίφημη συνέντευξη μίλησε για την Ρωσική προπαγάνδα και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. 

Γράφει

ο

Δημήτριος Κωνσταντινίδης*

Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων ότι η KGB δεν ασχολείται με κατασκοπία όπως οι περισσότεροι Αμερικανοί πίστευαν, αλλά κυρίως ασχολείται με μια βραδεία και μακροχρόνια διαδικασία η οποία ονομάζεται ιδεολογική ανατροπή. Αυτή η διαδικασία γίνεται φανερά και μπροστά στα μάτια όλων των πολιτών. Η υλοποίηση της δε, γίνεται με την σταδιακή αλλαγή της αντίληψης της πραγματικότητας, σε τέτοιο βαθμό ώστε ακόμα και όταν κάποιος παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία στους πολίτες, αυτοί να συνεχίζουν να παραμένουν αδρανείς και να τον χαρακτηρίζουν κινδυνολόγο και πολεμοκάπηλο. Και αυτό γιατί θα έχει αλλάξει η άποψη τους για τα τεκταινόμενα, και θα θεωρούν ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι απολύτως φυσιολογικά και προοδευτικά. Περιέγραψε δε αυτή την διαδικασία σαν πλύση εγκεφάλου τεσσάρων σταδίων. 

Το πρώτο στάδιο λέγεται πτώση του ηθικού και των αξιών του λαού, το οποίο κρατάει δεκαπέντε με είκοσι χρόνια. Γιατί τόσο χρόνο χρειάζεσαι για να επανεκπαιδεύσεις μία γενιά και να αλλάξεις τον τρόπο που αυτή σκέφτεται. Οι απόψεις των νέων αλλάζουν τόσο πολύ που και ακόμα όταν ένας μαθητής πηγαίνει με φούστα στο σχολείο, αυτό φαίνεται φυσιολογικό και ο μαθητής γίνεται ήρωας. Όταν κάποιος μιλήσει για εθνικά θέματα, χαρακτηρίζεται συλλήβδην φασίστας και απομονώνεται κοινωνικά και πολιτικά. Η θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις θεωρείται χαμένος χρόνος και το πλείστο των πολιτών δεν επιθυμεί να υπηρετήσει καθόσον θεωρούν ότι δεν θα γίνει πόλεμος ποτέ. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και νεαροί αξιωματικοί οι οποίοι ασπάζονται αυτές τις απόψεις, δεδομένου ότι μεγάλωσαν και φοίτησαν στα ίδια σχολεία με τους υπόλοιπους νέους. Σε αυτή ακριβώς την κατάσταση αναφέρονταν και ο Clausewitz όταν είπε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη νίκη από το να εξουδετερώσεις τον στρατό του αντιπάλου, χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσεις. 

Το δεύτερο στάδιο είναι η αποσταθεροποίηση, η οποία κρατάει δύο με πέντε χρόνια. Κατά την διάρκεια αυτού του σταδίου επιτίθενται στους βασικούς πυλώνες του κράτους, την οικονομία,  την άμυνα και την εξωτερική πολιτική. Και αυτό γιατί χωρίς ισχυρή οικονομία δεν μπορείς να έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορείς να έχεις ισχυρή εξωτερική πολιτική. Και χωρίς ισχυρή εξωτερική πολιτική δεν μπορείς να έχει ισχυρή οικονομία.  

Το τρίτο στάδιο είναι η δημιουργία μιας κρίσης. Αυτό το στάδιο κρατάει μέχρι έξι εβδομάδες. Κατά την διάρκεια αυτού του σταδίου δημιουργείται μια βίαιη αλλαγή εξουσίας, δομής και οικονομίας. Το τελευταίο στάδιο είναι αυτό της ομαλοποίησης, το οποίο λαμβάνει χώρα όταν το κράτος έχει ήδη καταληφθεί και η ιδεολογία των ανθρώπων έχει διαβρωθεί. Σας θυμίζουν τίποτα όλα τα παραπάνω; Ανατρέξτε μια 20ετία πίσω.

Θυμάστε πριν πόσα χρόνια καταργήθηκε με έναν νόμο το πολυτονικό και η καθαρεύουσα; Θυμάστε με πόση ευκολία καταργήθηκαν ή άλλαξαν βιβλία που σχετίζονταν με την ανάπτυξη του εθνικού φρονήματος, για χάρη της δήθεν ειρήνης; Θυμάστε πότε επιτράπηκε να διαβάζουν οι οπλίτες πολιτικές εφημερίδες στα στρατόπεδα; Χωρίς καν να παραιτηθεί ο αρχηγός ΓΕΣ γιατί το μέτρο δίχαζε τους οπλίτες. Πώς όμως να παραιτηθεί αφού είναι δικός τους άνθρωπος. Θυμάστε πόσο εύκολα μειώθηκε η θητεία και υποβαθμίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις; Θυμάστε τα διαδοχικά μνημόνια και τις διαδοχικές μειώσεις μισθών και συντάξεων; Θυμάστε πόσες κυβερνήσεις αλλάξαμε τα τελευταία χρόνια; Ας έρθουμε τώρα στο πρόσφατο παρελθόν και ας εξετάσουμε γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κάτω από την μύτη μας. 

Τα τελευταία χρόνια, η πολιτική των ανοιχτών συνόρων σε όλους τους απανταχού λαθρομετανάστες οδήγησε στην βίαιη αλλαγή του κοινωνικού ιστού. Το πρόβλημα γιγαντώθηκε τόσο πολύ, ώστε να υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις Αλβανοί οι οποίοι φορώντας την Ελληνική στολή υψώνουν εθνικιστικά σύμβολα του UCK, με τον αρχηγό ΓΕΣ να επιβάλει πειθαρχικές ποινές, λες και με αυτό τον μαγικό τρόπο το πρόβλημα λύθηκε. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς η πλατεία Συντάγματος καταλήφθηκε από Πακιστανούς λαθρομετανάστες, ενώ την ίδια στιγμή οι Έλληνες βρισκόταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, λόγω του κορωνοϊού. Πριν από μερικές ημέρες σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά από την βουλή των Ελλήνων παράνομοι λαθρομετανάστες ζήτησαν από τις αρχές να ανοίξουν τα σύνορα ώστε να έρθουν περισσότεροι αλλοδαποί στη χώρα, κατηγορώντας ταυτόχρονα την Ελλάδα ότι κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες. Όλος τυχαίως η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μετά από μια παρόμοια που έλαβε μέρος στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή τον θάνατο 19 μεταναστών κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, για την οποία σύμφωνα με αυτούς έφταιγε φυσικά η Ελλάδα

Την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου κύριος  Μηταράκης συναντήθηκε στο Ισλαμαμπάντ με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού για τους Πακιστανούς του εξωτερικού. Στην συνάντηση αυτή ο κύριος υπουργός νομιμοποίησε όλους τους λαθρομετανάστες. Ενώ υποσχέθηκε ότι θα διαμορφωθεί μια νέα πολιτική, βάσει της οποίας θα εκδίδονται βίζες για 5 χρόνια. Για όσους πιστεύουν ότι καλώς η χώρα μας δέχεται όλους αυτούς τους Πακιστανούς, θα υπενθυμίσω ότι το Πακιστάν υποστηρίζει στρατιωτικά και διπλωματικά την τουρκία, ενώ πακιστανικά πολεμικά αεροσκάφη σε συνεργασία με τουρκικά παραβιάζουν τον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Επιπλέον η πακιστανική κυβέρνηση ενώ δαπανάει τρισεκατομμύρια δολάρια για πυρηνικά όπλα, δεν επιθυμεί να διαθέσει μερικά εκατομμύρια για κοινωνικό κράτος και έτσι αναλαμβάνει η πλούσια Ελλάδα να παρέχει δωρεάν κοινωνικό κράτος στους Πακιστανούς. Οι οποίοι όχι μόνο δεν πλήρωσαν για την κατασκευή των υποδομών, αλλά έχουν και απαιτήσεις για καλύτερη εξυπηρέτηση. Έτσι, εάν κάποιος Έλληνας χρειαστεί κρεβάτι στην ΜΕΘ μπορεί να μην το βρει, όχι γιατί θα υπάρχουν ανεμβολίαστοι αλλά γιατί θα υπάρχει πακιστανός ασθενής. 

Μόλις λίγες ημέρες πριν, η πρόεδρος του πρώτου πολιτικού κόμματος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, Τσιντέμ Ασάφογλου,  συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της ψευδό-μακεδονικής μειονότητας και ιδρυτές της οργάνωσης “Κρίστε Μισίρκοφ”, η οποία επηρεάζει τη ψευδό-μακεδονική μειονότητα στην περιοχή της Έδεσσας. Σκοπός τους είναι να κατέβουν μαζί στις εκλογές και εκμεταλλευόμενοι τον νέο εκλογικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ να μπουν στην βουλή και να αποφασίζουν για την τύχη των Ελλήνων. Με αυτό τον ρυθμό στην μεθεπόμενη βουλή θα υπάρχουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, το πακιστανικό, το αλβανικό, το ψευδό-μακεδονικό κόμμα και μερικά μικρά Ελληνικά κόμματα που θα εκλιπαρούν το πακιστανικό κόμμα για μια υπουργική καρέκλα.

Τέλος, ενώ τούρκος καθηγητής διεθνών σχέσεων προγραμματίζει σε κανάλι υψηλής θεαματικότητας την κατάληψη των Ελληνικών νησιών και τα τουρκικά drones παραβιάζουν καθημερινά τον εναέριο χώρο μας, εμείς προγραμματίσαμε για τις 22 Φεβρουαρίου τον επόμενο κύκλο διερευνητικών επαφών με την τουρκία. Δεν βλέπω τον λόγο αυτών των επαφών, αλλά θέλω να ελπίζω ότι δεν θα οδηγήσουν σε αποστρατικοποίηση των νησιών μας, η οποία τον τελευταίο καιρό προωθείται έντονα από τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό.

Επειδή βρισκόμαστε λίγα μόνο λεπτά πριν την τελική καταστροφή, εφιστώ την προσοχή του Πρωθυπουργού, των υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας και οικονομίας καθώς επίσης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών των τριών κλάδων να δράσουν άμεσα ή να παραιτηθούν, πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας και πριν η ιστορία γράψει τα ονόματα τους, στην ίδια σελίδα με αυτή του Εφιάλτη. Αν θα υπάρχουν ελληνικά βιβλία για να τα διαβάσουμε.

*  Σχης (εα) Δημήτριος Κωνσταντινίδης

  MS National Grand Strategy, NDU Washington D.C

  MBA, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

The post «Μόλις λίγα λεπτά πριν την Καταστροφή» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
los angeles, μειωση μισθων, edward, griffin, kgb, συλλήβδην, σχολεια, ΓΕΣ, uck, Πρωτοχρονιά, διαδηλωσεις, αθηνα, βουλη, ελλαδα, νέα, επηρεάζει, εκλογες, συριζα, γεεθα, washington, mba, βιβλια, εφημεριδες, μετρο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, καθαρα δευτερα, στρατος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, αλλαγη ωρας 2012, κομματα, βουλη των ελληνων, γεεθα, δωρεαν, θητεια, θρακη, κωνσταντινουπολη, οικονομια, ονοματα, τυχη, kgb, mba, uck, αλβανοι, αμυνα, ανθρωπος, αφορμη, εβδομαδες, γεγονοτα, γινει, γινεται, δευτερο, δευτερα, δυστυχως, δυτικη, ευκολα, ειπε, υπαρχει, εξι, εξυπηρετηση, επηρεάζει, ιδια, ιδιο, εικοσι, υπηρεσιες, ιδεολογια, κυβερνηση, κομμα, λαθρομεταναστες, λογο, ματια, μπορεις, μυτη, νικη, πακισταν, συμβολα, σπιτια, συλλήβδην, σχολειο, τουρκια, υλοποιηση, φυσικα, χρονος, edward, ελληνικα, εθνικα θεματα, griffin, ηρωας, χωρα, κρεβατι, los angeles, μπροστα, washington, πακιστανος, θελω να, θεματα
Τυχαία Θέματα
Μόλις, Καταστροφή,molis, katastrofi