Κάνουμε οικονομίες στο ΣΞ για να πληρωθούν τα εξοπλιστικά; «Ψαλίδι» σε δαπάνες μονάδων

Μπορεί να «βρέχει» δις για τις αγορές εξοπλισμών, ωστόσο στο ΣΞ οι περικοπές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Αναφερόμαστε σε κονδύλια για τις πιο απλές ανάγκες των μονάδων.Ας εξετάσει κάποιος από την ιεραρχία του στρατού τα ποσά που δόθηκαν σε μια τυχαία μονάδα πεζικού, πυροβολικού, τεθωρακισμένων κτλ μέσα σε έναν χρόνο για υλικά καθαριότητας και γραφική ύλη. Και μόλις δει τις πιστώσεις που διατέθηκαν, ας δει μετά τις περσινές και τις προπερσινές. Το ποσό δυστυχώς είναι μηδενικό.Καλές οι επισκέψεις «επισήμων»  σε φυλάκια και μονάδες όπου
υπάρχει η απαίτηση να είναι όλα καθαρά, να ανταλλάσσεται αλληλογραφία (κόλες Α4 και μελάνι), χωρίς  καμία απολύτως διάθεση πίστωσης. Η απάντηση στο ερώτημα από πού εξασφαλίζονται τα χρήματα που απαιτούνται, βρίσκεται στα κυλικεία των μονάδων. Καφέδες σάντουιτς και αναψυκτικά που αγοράζουν φαντάροι και στελέχη, εξασφαλίζουν τα λειτουργικά έξοδα της μονάδας. Λυπηρό αλλά πραγματικό. Είναι μια κατάσταση που κρατάει χρόνια και ευχής έργο είναι να δοθεί λίγη βαρύτητα στο θέμα.

The post Κάνουμε οικονομίες στο ΣΞ για να πληρωθούν τα εξοπλιστικά; «Ψαλίδι» σε δαπάνες μονάδων appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα